20 éves a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport

2011. május 11. (szerda)

Nagyszabású jubileumi műsorral ünnepli 20 éves fennállását a keszthelyi Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport június 9-én a Balaton Színházban.

„Itt vagyok a jelenben, népem múltja fölsejlik előttem…”

20 év… Hosszú idő, mely alatt a világ rengeteget változik.
20 év… Egy fél emberöltő, mely alatt egy teljes generáció nő fel.
20 év… Egy keszthelyi gyermek-néptánccsoport életében jelentőségteljes mérföldkő.

Olyan jubileumi dátum, ami méltó megemlékezést érdemel. Ez az ünnepi évforduló szolgáltatta az alapötletet a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport 20 éves jubileumi műsorához, mely 2 éves előkészítés során született meg.

Ha az ember életének egy fontos pontjához érkezik, megáll, tükörbe néz és visszatekint a múltjára. Régi történetek, elfeldett emlékek, kedves események idéződnek fel benne, melyek alapvetően meghatározták az életpálya alakulását. Nincsen ez másként a Tündérrózsa
Gyermek-néptánccsoportnál sem. Viszatekintünk az eltelt, sikerekben gazdag két évtizedre, sőt még ennél is tovább nézünk. Hiszen népi kultúránk szokásai egészen a táncház mozgalom aranykorának hagyományaiból építkeznek. Mely mozgalom alapköveit a régi falusi tradíciók alkotják. Sok-sok 20 év történelme… Ezért tükörképei vagyunk a múltnak és tükörképi leszünk a jövőnek is.

A technika fejlődésének köszönhetően látványvilágban rendkívül gazdag produkció elevenedik meg a színpadon az előadás során, mely műsorban vadonatúj koreográfiák láthatók az egykori legsikeresebb és új köntösbe varázsolt táncokkal kiegészítve. De a műsor legfontosabb üzenete mélyen a tükörbe nézve rajzolódik csak ki igazán: a múlt tisztelete és a néphagyományok büszke ápolása. Még legalább 20 esztendőn keresztül…

Forrás, további információ: www.tunderrozsa91.atw.hu

A rendezvény PLAKÁTJA.