2025-ben készülhet el a Kísérleti utcai bölcsőde

2023. november 14. (kedd)
KesztHelyi identitás

2025-ben készülhet el a Kísérleti utcai óvoda helyén az új bölcsőde. Keszthely szeptemberben nyert 420 millió forint támogatást a beruházásra. Építészeti és szakmamódszertani szempontból is modern épületet húznak fel. Manninger Jenő polgármester kedden elmondta, Keszthely jövőt kínál a családoknak.

Természetközeli, élhető tereket alakítanak ki az új bölcsődében. A Schwarz Dávid utca felőli szárnyban lesz a fogadó rész, a nevelői és kiszolgáló helyiségek, a hosszanti szárnyban pedig a csoportszobák, az öltöző és a gyermekfürdők.  Fedett terasz alatt babakocsi- és kerékpártároló lesz és a foglalkozásokat is a napfénytől vagy esőtől védett kültéri helyen tarthatják majd.  A vázlattervek bemutatásán a Keszthelyi Városfejlesztő Kft. ügyvezetője azt mondta, bölcsődei mintaterv alapján készítik el a végleges tervet.

„A projekt része a bölcsődéhez kapcsolódóan a kültéri környezetnek a kialakítása is. Ez azt jelenti, hogy természetesen játszókertet is kialakítunk, udvari játékokkal, sőt párakapu telepítése is megtörténik. A projekt keretében lehetőség adódik arra is, hogy a teljes belső bútorzatot és berendezési tárgyakat is biztosítani tudjuk a projekt költségvetéséből” – nyilatkozta Rodekné Hederics Erika.  

A város 420 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a projektre. Az erről szóló szerződést már aláírták. A Kísérleti utcai óvoda helyén 2 csoportszobás, 28 férőhelyes bölcsőde lesz. A városvezetés egyébként is tervezte, hogy bölcsődét épít, amire lakossági igényeket is regisztráltak – mondta Manninger Jenő polgármester. Hozzátette: az egyház már építi a közelben a Kiskastély óvodát.

 „Én azt gondolom, hogy Keszthely azzal, hogy bölcsődét és óvodát épít, ez azt jelenti, hogy kifejezetten a jövőre gondolunk és a városnak az egyik legfontosabb célja, hogy a gyerekeket, a családokat letelepítse a városban és jövőt kínáljon. Ebbe illeszkedik bele ez a bölcsődeépítés.”

Most az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációt készítik. Ennek jóváhagyása után írják ki a közbeszerzést. A munkálatok kezdését jövő év első félévére datálja az önkormányzat. Legkésőbb 2025. első negyedévében szeretnék befejezni a kivitelezést. A gyermekek beíratását 2025 januárjától tervezik.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek