23 vers közül kerül ki a közönségdíjas

2021. április 13. (kedd)

23 alkotásra lehet szavazni a Fejér György Városi Könyvtár költészet napjára meghirdetett versíró versenyének keretében. A költeményeket ma tették közzé a bibliotéka honlapján, ahol április 30-ig van lehetőség kiválasztani a közönségdíjast. A fair play értelmében egy e-mail címről csak egy alkotásra lehet leadni a voksot.

Április 6-ig érkezhettek meg a versek a pályázatra. Az alkotók továbbra sem ismertek, jeligével ellátva kellett elküldeniük a bibliotéka számára műveiket. Ugyanúgy nem ismeretes a zsűri sem, nem szeretnék ugyanis a szervezők, hogy bárki akarva akaratlanul befolyásolja a bírát a döntésben. 26 alkotás érkezett a könyvtár által meghirdetett versíró versenyre. Voltak olyanok, akiknek vissza kellett utasítani a pályázatát, mert nem feleltek meg a kiírásnak. Olyan is akadt, aki ajándék verssel lepte meg a könyvtár dolgozóit a határidő lejárta után.

„Összesen 19 fő nyújtott be pályaműveket, ebből 18 pályázónak a műve megfelelt a pályázati kiírásnak. Egyé sajnos nem, mert nem a megadott tematikába adott be művet. Volt még egy pályázó, aki két nem megfelelő verset küldött, de ő még a pályázati határidő lejárta előtt pótolta egy megfelelő művel. És a beküldött művek száma így összesen 26 és akkor ebből felelt meg a pályázati kiírásnak 23 darab.” – mondta el Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

Április 12-től tekinthetőek meg nyilvánosan a könyvekről és az olvasásról szóló alkotások a Fejér György Városi Könyvtár honlapján. Ezek egészen a hónap végéig láthatóak lesznek, innen kerül ki majd a közönségkedvenc. A verseny szervezői azért szerettek volna ilyen hosszú időt hagyni, hogy mindenkinek legyen lehetősége az összeset végigolvasni. Szavazni ugyanis egy e-mail címről csak egy műre lehet.

„Az a kérésünk az olvasókhoz, hogy egy műre egyszer szavazzanak és ne legyen az, hogy akinek sok ismerőse van, akkor persze, népszerűsítheti, hogy szavazzanak rá, de ne legyen az, hogy egy ismerős 10-szer vagy 100-szor leszavaz egy műre, hogy egy kicsit igazságos legyen az, hogy ki kapja majd a közönségdíjat. És májusban fogjuk majd valamikor a hónap elején nyilvánosságra hozni a nyerteseket. De a közönségdíjas műre április 30-ig lehet szavazni.”

A közönségdíjas alkotás mellett a könyvtár dolgozói kiválasztják saját különdíjasukat, valamint a zsűri is odaítéli a legjobbnak járó kitüntetést. A pályázók oklevélben, a díjazottak ajándékban is részesülnek majd.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7961-23-vers-kozul-kerul-ki-a-kozonsegdijas