27 millió forintból újult meg a Magyar utca

2018. október 17. (szerda)

Az utak és járdák folyamatos felújítása a célja a keszthelyi képviselő-testületnek. Már második éve különítenek el célzott forrást az alsóbbrendű utak rendbetételére, körülbelül 100 millió forintos keretösszeggel. Az északi városrészben több utca készült már el, legutóbb a Magyar utcát újítatta fel az önkormányzat.
Az útburkolat cseréje mellett a járda, a szegélyek, és a csapadékvíz elvezetés is elkészült a Magyar utcában. A Lehel utcával párhuzamos szakasz felújítása 27 millió forintba került – mondta el a város alpolgármestere. Nagy Bálint kifejtette, a képviselő-testület célzott keretet különít el már második éve a költségvetésben az alsóbbrendű városi utak felújítására:

„100 millió forintos nagyságrenddel tervezzük a költségvetésbe beépíteni majd ezt az összeget, hiszen nagyjából ez az az összeg, amiből körülbelül 3-4-5 utcát egy évben már meg tudunk újítani. Ennek a keretnek köszönhető, mint mondtam, hogy az idei évben is ez az utca illetve itt a városrészben több utca, illetve járda el tudott készülni.”

A városrész önkormányzati képviselője Nemes Klára elmondta, folyamatosan egyeztet a körzetében élőkkel, hogy milyen igények mutatkoznak. A Magyar utca felújítása azért is volt fontos, mert közel van a belvároshoz.

„El kell mondani erről az utcáról, hogy alulról nem lehet behajtani, tehát tilos a behajtás, viszont nagyon sokan; az itt lakók, illetve az átutazók használják ezt az utcát, főleg amióta fel lett újítva és behajtanak, tehát szembeközlekedés van, annak ellenére, hogy sikerült kihelyeztetni a tiltótáblát, korábban is volt, de nem látszott a faágaktól, viszont most elkészült” – nyilatkozta az önkormányzati képviselő.

Nemes Klára hozzátette: a tervek szerint a környező utcák is sorra kerülnek, reményei szerint a Fenyves utca is mielőbb új burkolatot kaphat. A képviselő még kiemelte, az elmúlt időszak további fontos fejlesztése volt a Schwarcz lakótelep és a Vásár tér közötti gyalogút felújítása is.
http://tvkeszthely.hu/hirek/9160/27-millio-forintbol-ujult-meg-a-magyar-utca-/?fbclid=IwAR2PGSpuF_AG2_DRlsIkfmdhfKOSwTFe-xkXLuOT6pychY6ZGvgDJuy0hJY