275 milliót kap a keszthelyi kórház

2013. november 20. (szerda)

Harmincegy milliárd forintot kapnak konszolidáció címén a kórházak – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 8-án. A kórházi adósságrendezésre szánt pénz elosztásáról szóló kormányrendeletet a keddi Magyar Közlönyben tették közzé. A keszthelyi intézmény 275 milliót kap.

Balog Zoltán november 8-án annyit közölt, hogy idén először egy adott módszertan alapján osztják szét a rendelkezésre álló forrást.
A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének konferenciáján utalt arra, eddig úgy konszolidálták az egészségügyi intézményeket, hogy a központi kormányzat nem kért garanciát az egyes ellátóktól arra, hogy a felhalmozódott adósság egy része ne termelődjön újra.

„Ennek a rendszernek köszönhető az, hogy először fogunk úgy konszolidációt végezni az év végén, hogy pontosan meg tudjuk mondani, hogy milyen módszertan alapján kap valaki ennyit, a másik meg kevesebbet, és mit vállal azért a saját oldalán, hogy a jövőben az az adósságállomány a következő évben csak a fele vagy a harmada legyen” – fogalmazott a miniszter.

(forrás: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)