2006.03.30.

2007. február 13. (kedd)

Keszthelyi sportolók megbecsülése
Kitüntették a legjobbakat

A március havi képviselő-testületi ülést megelőzően Mohácsi József polgármester a városháza dísztermében adta át a képviselő-testület nevében a 2005-ös év legkiválóbb sportembereinek Keszthely város önkormányzati elismeréseit.

Keszthelyi sportolók megbecsülése
Kitüntették a legjobbakat

A március havi képviselő-testületi ülést megelőzően Mohácsi József polgármester a városháza dísztermében adta át a képviselő-testület nevében a 2005-ös év legkiválóbb sportembereinek Keszthely város önkormányzati elismeréseit. A városvezető örömének adott hangot, hogy az erkölcsi elismerés mellett minden évben anyagilag is támogatni tudják a helyi sportéletben kiemelkedő teljesítményt elért sportolókat, edzőket, sportvezetőket.

Sajnálatos -mondta a polgármester- hogy a klasszikus sport által közvetített értékek, az együttműködési készség, a becsületes küzdelem, a küzdeni tudás és akarás egyre inkább háttérbe szorulnak, de a sport elkötelezettjeinek köszönhetően ezek az értékek továbbra is életben maradnak. A város legjobb női sportolója címet Keczeli Bianka sportlövő, a BEFAG Erdész Lövészlkub versenyzője nyerte el, nem először. Az ország legjobb női sportlövője, ifjúsági-, junior- és egyben női országos csúcstartó nemrég negyedik lett a Moszkvai EB-n. A legjobb férfi sportolói címmel 2005-ben Böröcz László triatlonista, a Keszthelyi Triatlon Sportegyesület versenyzője büszkélkedhet. Ő korosztályában országos bajnokságon III. helyezést ért el. Az év legjobb ifjúsági leány sportolója címet Demeter Klaudia atlétának, a Keszthely Városi Diáksport Egyesület versenyzőjének adományozták. Claudia tavaly hét országos bajnoki címet nyert, egy fővárosi válogatott viadalon 100 méteres gátfutásban második, hármasugrásban első helyezést szerzett. Utóbbi versenyszámban az európai olimpiai fesztiválon 10. lett. A József Attila Vitorlás Egyesület sportolóját, Szabolcs Bence vitorlázót tartották érdemesnek az év legjobb ifjúsági fiú sportolója címre. Bence eredményei alapján bekerült a nemzeti válogatott keretbe és a hazai és nemzetközi kvalifikációs versenyek során sikerült kivívnia, hogy a második legeredményesebb magyar versenyzőként képviselhette hazánkat egy svájci világviadalon. Keczeli Zoltán, a BEFAG Erdész Lövészklub edzője lett a város legjobb szaktrénere, akinek munkáját fémjelzi: Csanaki Rita európa bajnok, Ángyán József olimpikon, illetve lánya Keczeli Bianka európa bajnok felkészítése. Szakmai irányítása alatt az ország legeredményesebb sportlövő egyesület lett az övék. A legjobb utánpótlásedzővé: Gaál Miklóst, a Csokonai ÁMK testnevelőjét választották. Felkészítettjei világversenyeken is részt vettek. A Keszthely Város Sportjáért címet dr. Kardos József a Diáksport Egyesület elnöke vette át, aki rendszeresen szervezi, és részvételével segíti a helybeli sportrendezvényeket. A „Jó tanuló, jó sportoló” címet Iglódi Réka tanulónak, a Csokonai ÁMK diákjának adományozták, aki eleinte atletizált, kosárlabdázott, kézilabdázott, focizott, jelenleg triatlonozik, síel, kerékpározik és teniszezik is. Országos, városi és megyei versenyeken öt sportágban mintegy száz érmet szerzett.