2006.01.06.

2007. február 13. (kedd)

Újévköszöntő fogadás a színházban
A jövő sikerére emelték poharaikat

A Balaton Színházban január első péntekjén adott újévköszöntő fogadást Mohácsi József Keszthely polgármestere, aki erre az alkalomra kétszáznál is több vendéget hívott meg.

Újévköszöntő fogadás a színházban
A jövő sikerére emelték poharaikat

A Balaton Színházban január első péntekjén adott újévköszöntő fogadást Mohácsi József Keszthely polgármestere, aki erre az alkalomra kétszáznál is több vendéget hívott meg. A gazdasági, kulturális, politikai, civil szféra vezető személyiségein kívül meghívták az egyházak képviselőit, valamint az éppen a Balaton fővárosában tartózkodó két szabaddemokrata minisztert: dr. Persányi Miklóst és Kovács Kálmánt.

Félórás beszédében az esztendő sikereiről és kudarcairól egyaránt beszámoló polgármester jelezte: 2005-ben 7,1 milliárdos költségvetési főösszegből gazdálkodhatott a város és a december végi adatok szerint hitelállományt nem kellett magunk előtt görgetni. A sikeres pályázatokat, fejlesztéseket érintve rátért: a hulladékudvar és átrakó állomás építésének II. ütemére, a szennyvíz -és csapadékvíz csatornarendszerek és a közvilágítás hálózatának modernizálására. Fele részben állami támogatással, fele részben önkormányzati önerővel 122 milliós összbekerülési költséggel, majdnem 43 ezer m2 felületen, nyolc kilométer hosszban került sor a városi utak felújítására, amire az elmúlt 15-20 esztendőben nem volt példa. A program folytatása mellett hitet tevő polgármester szólt a kerékpárút felavatásáról, a BAHART kikötőhöz vezető gyűjtőút kiépítéséről, új temetői autóbusz-megállóhely és járat létesítéséről, a Balaton-parti sétányok megépítéséről, a szökő –és ivókutak felavatásáról, a zöldterületek gondozásáról. A strandi fejlesztésekről éppúgy szó esett, mint a sikeres közmunka programról, a városi kórház eszközparkjának folyamatos modernizálásáról és a turizmusfejlesztés lehetőségeiről is. „A Kultúra Magya Városa 2006” címet tavaly elnyert település első embere beszélt a kistérségi összefogás jövőbeli hozadékairól: a Csokonai ÁMK területén jövőre felépítendő tanuszoda projektről is.