2006.01.01.

2007. február 13. (kedd)

Agrárkamarai tanácsadó szolgálat
Szemléletformálás, szakmai tájékoztatás

Az információhoz való rendszeres hozzájutás és a pályázatokon való eredményes részvétel szempontjából fontos, hogy új szolgáltatással bővüljön a mezőgazdaságban résztvevők naprakész tájékoztatása.

Agrárkamarai tanácsadó szolgálat
Szemléletformálás, szakmai tájékoztatás

Az információhoz való rendszeres hozzájutás és a pályázatokon való eredményes részvétel szempontjából fontos, hogy új szolgáltatással bővüljön a mezőgazdaságban résztvevők naprakész tájékoztatása. Ezt a célkitűzést magáévá téve kezdte meg működését január elejétől a Zala Megyei Agrárkamara kihelyezett tanácsadói irodája Keszthelyen, a Kossuth u. 45. szám alatt található, korábban FIDESZ-irodaként használt helyiségben.

Az ünnepnapokat kivéve szerdánként 08.00-16.00 óra között Joós Endre a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv(NVT) kamarai tanácsadója személyesen fogadja itt (telefon:06/30/295 19 64) a keszthelyi és városkörnyéki gazdálkodókat, informálva őketa gazdálkodásuk jövedelmezősége érdekében kiaknázható NVT-forrásokról, pályázatokról, az egyszerűsített területalapú és egyéb támogatásokról. Az ingyenes tanácsadás során az érdeklődők hozzájuthatnak az éppen aktuális lehetőségekhez, információt szerezve a jogszabályi és a gazdálkodás szabályozásával összefüggő változásokról. A környezetkímélő, környezettudatos gondolkodást népszerűsítő programok marketingjét is felvállaló szakember segítségével az érintettek tájékoztatást kapnak a kedvezőtlen adottságú területek támogatásáról; állatjóléti és higiéniai előírások teljesítéséről; a mezőgazdasági területek erdősítéséről; a félig önellátó gazdaságok szerkezetátalakító támogatásáról. Segítik a termelői szerveződéseket és a korai nyugdíjazás kérelmezésében, a kötelezettségek, előírások értelmezésében is adnak hasznos tanácsokat, sőt a gazdálkodási naplók és a kifizetési kérelmi űrlapok kitöltésében is segédkezet adnak.