2006.02.25.

2007. február 13. (kedd)

Delegáció Donja Dubravából
Partnerkapcsolatot építeni

Mariján Varga polgármester vezetésével egy félszáz tagú delegáció érkezett a horvátországi Donja Dubrava faluból, hogy megismerjék Keszthely, Hévíz valamint Nagykanizsa város nevezetességeit, turisztikailag fontos értékeit.

Delegáció Donja Dubravából
Partnerkapcsolatot építeni

Mariján Varga polgármester vezetésével egy félszáz tagú delegáció érkezett a horvátországi Donja Dubrava faluból, hogy megismerjék Keszthely, Hévíz valamint Nagykanizsa város nevezetességeit, turisztikailag fontos értékeit. A Kapronca-körös megyében található, Légrádtól öt kilométerre, északnyugatra a Dráva bal partján fekvő települést még tavaly kereste föl a megyei közgyűlés egy csoportja, most pedig ők utaztak Magyarországra a partneri kapcsolatokat bővítendő.

A vendégeket február végén Molnár Imre Keszthely alpolgármestere fogadta a Balaton Színház Simándy-termében, ahol a helyi látnivalókról, Keszthely turizmusáról és idegenforgalmi nevezetességeiről Vargáné Várkonyi Erzsébet az önkormányzat turizmus és külkapcsolatok bizottságának elnöke adott tájékoztatást. A vendégek meghallgatták Tar László kiselőadását a Balaton fővárosának turizmusfejlesztési célkitűzéseiről. A vendéglátók gondoskodtak arról, hogy a horvát meghívottak jól érezzék magukat. Több látnivaló mellett megmutatták nekik a Festetics-kastélyt és a hetedízben rendezett télűző városi farsangi jelmezes felvonulást. Az önkormányzati képviselőkből és családtagjaiból álló csoportot Hévízen Vértes Árpád polgármester fogadta.