2006.02.25.

2007. február 13. (kedd)

VII. Keszthelyi Karnevál
Maskarás télbúcsúztató

A VII. Keszthelyi Karnevál koporsójának elégetésével temették el a telet a Balaton fővárosában azon a február utolsó hétvégéjén tartott hagyományos mulatságon, melyen négyszáznál több jelmezbe bújt fiatal és idős igyekezett búcsúztatni az idén kicsit hossúra nyúlt zimankót.

VII. Keszthelyi Karnevál
Maskarás télbúcsúztató

A VII. Keszthelyi Karnevál koporsójának elégetésével temették el a telet a Balaton fővárosában azon a február utolsó hétvégéjén tartott hagyományos mulatságon, melyen négyszáznál több jelmezbe bújt fiatal és idős igyekezett búcsúztatni az idén kicsit hossúra nyúlt zimankót. A jelmezes felvonulást mindenesetre nem fogadták kegyeikbe az égiek, mivel a 38 sorszámmal induló egyén és csoport rendkívül hideg, esős időben menetelt a Festetics-kastélytól egészen a Fő térre.

Azért a Balatoni Borbarát Hölgyek és a városi önkormányzat közös szervezésében zajló program vidám hangulatát alig zavarta a rossz idő, mert a Fő utca ezúttal is zsúfolásig megtelt alkalmi érdeklődőkkel, akik kíváncsiak voltak a hosszú tömött sorokban érkező, egyénileg, vagy csoportosan jelmezbe bújt maskarásokra, akik közül többen, amúgy ráadásként a Fő-téri alkalmi színpadon rövid „bemutatkozó” műsort is adtak. A leginkább saját készítésű jelmezeikben szereplők nagy sikert arattak, köztük a Nagykanizsáról érkezett gólyalábas zenészek, hóembernek öltözött óvodások, tengeri kalózok, cserszegtomaji „busók”, madárinfluenza-vírus kommandósok. Mohácsi József vezetésével ötfős zsűri értékelte a kreativitásban élen járókat. A fődíjat a cserszegtomaji népdalkör busóknak öltözött csoportja vihette haza. Csapatelsők lettek az Életfa Óvoda „Rege a csodaszarvasról” nevet viselő apróságai, megelőzve a Gagarin óvoda „Noé bárkáját”. Harmadik helyen a „Balatoni kalózok” végeztek. Egyéniben egy erdei manónak öltözött hétéves gyermeket hirdettek ki győztesként, második lett a grezlee medve, harmadik pedig a „félig angyal, félig ördög” jelmez viselője. A polgármester különdíjának a Csokonai ÁMK „köztisztasági brigádja” örülhetett. Valamennyi saját pénzügyi kerettel rendelkező bizottság csatlakozott a díjfelajánlókhoz. Jutalmazták a Csokonai ÁMK: kutya csapatát, a balatonedericsi Pedro Kocsmáját, a Fekete hollót valamint Spongya Bobot és társát.