2006.03.01-02.

2007. február 13. (kedd)

„Útvesztők és útkeresők”
Középiskolai akadályverseny

Nyolcszáznál több tizedik és tizenegyedik évfolyamra járó középiskolás diák részvételével a Balaton Színházban rendezték meg azt a kétnapos, ifjúsági vetélkedőkkel, előadásokkal tarkított programot, amelyet Mohácsi József polgármester nyitott meg március elején.

„Útvesztők és útkeresők”
Középiskolai akadályverseny

Nyolcszáznál több tizedik és tizenegyedik évfolyamra járó középiskolás diák részvételével a Balaton Színházban rendezték meg azt a kétnapos, ifjúsági vetélkedőkkel, előadásokkal tarkított programot, amelyet Mohácsi József polgármester nyitott meg március elején. Rövid megnyitójában a program szükségességéről szólva a polgármester kiemelte: a város fontosnak tartja az ifjúsággal való aktív törődést, a problémáik gyors, hathatós kezelését.

A vetélkedő, melynek során egy időben hét osztály kapott képzést, nagy érdeklődés mellett zajlott. Az előadássorozat célkeresztjében keszthelyi szakember előadók tálalásában szerepelt: a balesetmegelőzés, a drogfogyasztás, a bűnkerülés, a gyermek –és családvédelem, az előítéletek, a családon belüli erőszak és a biztonságos szex, és a másság kezelésének témaköre is. A polgármesteri hivatal művelődési ifjúsági és sport osztálya által szervezett, reggeltől délutánig tartó ifjúságvédelmi program résztvevőinek a témákkal kapcsolatos pontgyűjtő feladatokat is meg kellett oldaniuk. A fiatalokat érintő veszélyekkel és a problémakezeléssel foglalkozó rendezvény másik célja az volt, hogy kiválasztásra kerüljön mindkét évfolyamon az osztály, amelyik a legtöbb ismerettel rendelkezik a felvetett témakörökről, képviselve Keszthelyt a később rendezett megyei döntőn. A vetélkedő győztes osztálya a szervezők által felajánlott nyereményből tudja majd fedezni a tavaszi osztálykirándulásának jelentős részét.