2006.03.17.

2007. február 13. (kedd)

Fogyasztóvédelmi világnap
Kerekasztal-beszélgetés

Az Europe Direct Hálózat – Balaton Régió EIP (EDHBREIP), a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőséggel (ZMKHFF) és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel (OFE) együttműködve szervezett kerekasztal-beszélgetést és fórumot március közepén kismamák, védőnők, gyerekorvosok részére, melyen a bébiételek, tápszerek, gyermekjátékok és kozmetikumok biztonságossága volt a fő téma.

Fogyasztóvédelmi világnap
Kerekasztal-beszélgetés

Az Europe Direct Hálózat – Balaton Régió EIP (EDHBREIP), a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőséggel (ZMKHFF) és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesülettel (OFE) együttműködve szervezett kerekasztal-beszélgetést és fórumot március közepén kismamák, védőnők, gyerekorvosok részére, melyen a bébiételek, tápszerek, gyermekjátékok és kozmetikumok biztonságossága volt a fő téma. A Balaton Színház Básti-termében tartott összejövetelen meghívott előadók és beszélgető partnerek válaszolták meg a felmerülő kérdéseket.

„Fogyasztóvédelem egy életen át” címmel dr. Dömölki Livia az OFE élelmiszerbiztonságért felelős szakértője a Fogyasztóvédelmi Világnapon tartott előadásában kiemelte: a fogyasztói alapjogokat ünnepeljük, mert a biztonsághoz, a tájékoztatáshoz, a választáshoz, a képviselethez, a jogorvoslathoz, az oktatáshoz, az alapszükséglet kielégítéséhez és az egészséges környezethez minden fogyasztónak joga van. Az OFE kezdeményezése nyomán történt előrelépés az iskolai étkezés és az iskolai büfék reformjában, az automaták kínálatának megváltoztatásában. Az étkezési szokások jó irányba terelése; a helyes táplálkozásra és higiéniára nevelés nagyon fontos a gyermekek esetében. Az ezer szakértőt foglalkoztató civil szervezet a honlapján hasznos ismeretekkel látja el a fogyasztókat.