2006.03.15.

2007. február 13. (kedd)

Igazat szólva, igazul mondva
A Szabad Sajtó Ünnepnapján

„-A Magyar Sajtó napját immár 16 év óta ünnepeljük március 15-én, annak emlékére, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékét: a Tizenkét pontot és a Nemzeti Dalt.” –kezdte ünnepi beszédét Mohácsi József polgármester a Balaton Színház Simándy termében, ahová a helyben dolgozó újságírók, szerkesztők, tévések és rádiósok kaptak meghívást.

Igazat szólva, igazul mondva
A Szabad Sajtó Ünnepnapján

„-A Magyar Sajtó napját immár 16 év óta ünnepeljük március 15-én, annak emlékére, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékét: a Tizenkét pontot és a Nemzeti Dalt.” –kezdte ünnepi beszédét Mohácsi József polgármester a Balaton Színház Simándy termében, ahová a helyben dolgozó újságírók, szerkesztők, tévések és rádiósok kaptak meghívást. Mint elhangzott: a média „hírgyárosai” hitelesen, tisztességesen igyekeznek helytállni a mindennapok robotjában.

Az ünnepi állófogadáson jelen volt az önkormányzat képviselő-testületének valamennyi tagja, valamint Manninger Jenő a térség országgyűlési képviselője is, aki rövid pohárköszöntőjében, alapjában véve elégedettségét fejezte ki a felelőségteljes munkát végző újságírókkal. Rövid történelmi visszatekintést tett az ünnepnap kapcsán Cséby Géza a Goldmark művelődési Központ igazgatója, aki fontos feladatnak látta, hogy az újságírók objektíven, lényegre törően és igazat szólva tegyék a dolgukat.