2006.03.23.

2007. február 13. (kedd)

Ha tavasz, akkor Hoventa
Vendéglátóipari szakkiállítás

A Helikon Hotel teniszcsarnokában március derekán nyitották meg a keszthelyi Hoventa Regionális Vendéglátóipari Szakkiállítást, melyen a szakma élvonalába tartozó mintegy harminc cég kiáálító standja várta az érdeklődőket.

Ha tavasz, akkor Hoventa
Vendéglátóipari szakkiállítás

A Helikon Hotel teniszcsarnokában március derekán nyitották meg a keszthelyi Hoventa Regionális Vendéglátóipari Szakkiállítást, melyen a szakma élvonalába tartozó mintegy harminc cég kiáálító standja várta az érdeklődőket. Éttermek, nagykonyhák, cukrászdák, kávézók, szállodák és panziók eszköztárának széles választékát kínálták.

A nyitóünnepségen felszólaló Etele Csabáné, a kiállítás igazgatója hitet tett amellett, hogy az idegenforgalom, és különösen a hazai vendégforgalom bővülésének kedvező tendenciái idén tovább folytatódnak, amelyet pozitívan befolyásolhatnak azok a gasztronómiai programok, melyek fő célja a külföldi vendégek színvonalasabb ellátása, és a magyar lakosság vendéglőbe járási szokásainak megváltoztatása.

„Ha tavaszelő, akkor Keszthely és Hoventa” –utalt Mohácsi József polgármester a kilencedik alkalommal tartott kiállítás sikerességére. A Balaton-parti város vezetője azért is fontosnak látta a szolgáltatások minőségének javítását, mert a Fly Balaton repülőtér hamarosan nagy számban új, fizetőképes vendégkört fogad, akik igénylik a magasabb konfortot és vendéglátóipari nívót. Optimista húrokat pengetett meg Fekete György a Danubius Hotels Rt. területi igazgatója is, aki szerint a turizmus túljutott a mélyponton. A Balaton-parti önkormányzatok, a régió vállalkozói folyamatos fejlesztésekbe kezdtek, aminek pozitív hozadéka lesz. A szakmai programok közül említésre érdemes volt Tóth Endre mesterszakács sütés-főzési programja, Wenzelné Vigh Maya mestercukrász „karamell premierje”, Seres Erzsébet kézi porcelánfestő „prezentációja” valamint Gácsiné Nagy terézia üveg-gravírozási bemutatója.