2006.03.23.

2007. február 13. (kedd)

Keszthelyi állásbörze
Hatalmas érdeklődés

Legalább négyszázötven álláskereső részvételével tartotta meg hagyományos, szezon előtti börzéjét a Zala Megyei Munkaügyi Központ Keszthelyi Kirendeltsége a Balaton Színház emeleti termeiben március derekán.

Keszthelyi állásbörze
Hatalmas érdeklődés

Legalább négyszázötven álláskereső részvételével tartotta meg hagyományos, szezon előtti börzéjét a Zala Megyei Munkaügyi Központ Keszthelyi Kirendeltsége a Balaton Színház emeleti termeiben március derekán. Az állásbörzén összességében 31 munkáltató hozta el 185 állás betöltésére szóló ajánlatát, ami még kiegészült 84 egyéb munkahelylehetőséggel, így csaknem 270 fajta, jobbára szezonális ajánlatból tudtak választani.

A friss statisztikák szerint csak Keszthelyen 953 regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván, a munkaügyi hivatal pedig a térségben 2275 álláskeresőt regisztált -mondta el Kapcsándy Mária kirendeltségvezető, aki szerint ezúttal kilencven százalékban az idegenforgalomhoz köthető munkákat kínáltak az álláskeresőknek, akiket a munkáltatók képviselői külön aztaloknál személyes elbeszélgetésen fogadtak. A nagytérségi börzén elsősorban szakácsokat, pincéreket, hotelportásokat, konyhai dolgozókat kerestek, de akadt persze jónéhány adminisztratív munkakör is. A központ szakemberei egy rendkívüli ügyfélfogadás keretében segítettek az érdeklődőknek munkajogi kérdések megoldásában és választ adtak külföldi munkavállalással kapcsolatos kérdésekre. Sokan érdeklődtek az álláskeresési ellátásokról, illetve az álláskeresők nyilvántartásba vételéről.