2006. március-április

2007. február 13. (kedd)

Útfelújítás Keszthelyen
Körbefűrészelt kátyúk

Aki március végén Keszthelyen autóval közlekedett, az biztosan találkozott neonszínű burkolati feljelöléssel azokon a helyeken, ahol a jég, a hó és a fagy az átagosnál jobban tönkretette az utakat.

Útfelújítás Keszthelyen
Körbefűrészelt kátyúk

Aki március végén Keszthelyen autóval közlekedett, az biztosan találkozott neonszínű burkolati feljelöléssel azokon a helyeken, ahol a jég, a hó és a fagy az átagosnál jobban tönkretette az utakat. A Keszthelyi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályán 86 kilométer hosszú belterületi utat kezelnek, ami 414 ezer m2 nagyságú felületet jelent a járdák és kerékpárutak nélkül.

TélTábornok átlagos kárt tett a helyi belterületi utak burkolatában -állította a felmérés utáni munkafázist értékelve Tóth Zoltán a hivatal útügyi ügyintőzéje, aki mintegy 2300 m2-nyi kátyúzott szakasz kijelöléséről adott számot. Mint mondta, a burkolatfelújítás elsősorban a városcentrumot érinti, de a kátyúk feltérképezése és javítása folyamatosan zajlik. A Rákóczi tér környékén és a Malom utcában már végzett is az ötfős munkabrigád, és hamarosan újabb területekre jutnak el, hogy körbefűrészeljék a kátyúkat. Különösen rossz a helyzet a Széchenyi utcában, a Bakacs utcában és a Lovassy utca egy szakaszán, ahol aszfaltmaró gépet is be kell vetni, mert a hagyományos technológia az adott etapokon már nem jelent valódi segítséget. Itt teljes sávszélességben történik meg a javítás, amivel határidőre, április 30-ig végeznek majd. Az osztály munkatársai szóltak arról is, hogy a Zámor térségében csak a kiemelten balesetveszélyes kátyúkat szüntetik meg, mivel az Ady-Semmelweis-Tapolcai utcák által határolt területen még ebben az évben a polgármester lobbitevékenységének köszönhetően egy 180 millió forint összértékű beruházás indul, amennyiben Keszthely beadott pályázatát a döntéshozók sikeresnek ítélik. A tavaszi, belterületi útburkolat javításra egyébként 11,5 millió forintot, járdajavításra pedig 1,5 millió forintot irányoztak elő. A javítandó járdák feljelölése csak ezután kezdődik. A szakember számot adott arról is, hogy az őszi kátyúzásra október 30-ig még 4 milliót költhetnek és 1,5 millió forint jut a járdák felújítására.