2006.04.07.

2007. február 13. (kedd)

Fénysorompót avattak
Biztonságban a síneken

Keszthely ismét gazdagodott. A közös összefogás révén mostantól egy fény- és félsorompó is védi a Libás térség Lóczy utcájában közlekedőket, így biztonságban, épségben közlekedhet minden erre járó.

Fénysorompót avattak
Biztonságban a síneken

Keszthely ismét gazdagodott. A közös összefogás révén mostantól egy fény- és félsorompó is védi a Libás térség Lóczy utcájában közlekedőket, így biztonságban, épségben közlekedhet minden erre járó. A biztosítatlan vasúti átjárókban, az utóbbi években, elsődlegesen a figyelmetlenség miatt nagyon megszaporodtak a halálos kimenetelű közlekedési balesetek. Bizonyított tény, hogy a balesetmentes közlekedést a legnagyobb biztonsággal: a félsorompóval is ellátott fénysorompó képes biztosítani.

A fenti mondatok is elhangzottak azon a Lóczy Lajos és Semmelweis utcák kereszteződésében tartott avatóünnepségen, ahol az engedélyezések után, egy közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, a MÁV Dunántúli Kft., elkészítette a két, a haladó vonatok által vezérelt automatikus fénysorompót, a félsorompóval együtt. A beruházás bekerülési költsége 30-30 millió forint volt. A kiépített biztosítás miatt mostantól teljes biztonságban lehet keresztezni ezen átjárókban a vasútvonalat, ami azért is fontos, mivel kiépült a BAHART Rt. Phönix Vitorlás Kikötője, és folyamatban van a Libás strand fejlesztése, melyek üzemeltetése miatt, főleg a nyári időszakban, a fenti vasúti átjáróban rendkívül nagy forgalom várható. A polgármester köszönetet mondott a MÁV Zrt. Területi Képviselet igazgatójának; a MÁV Zrt. Beruházási Szolgáltató Egység Területi Projekt Központ munkatársainak, a MÁV Zrt. Pályavasúti Területi Központ TEB Alosztály vezetőjének, a Zala Megyei Közlekedési Felügyeletnek, a kivitelezést végző MÁV Dunántúli Kft-nek és valamennyi közreműködő szervezetnek, személynek.