2006.04.07.

2007. február 13. (kedd)

Libás térség
Új utat avattak

A Libás térség fejlesztése, az infrastruktúra javítása, Keszthely kiemelt feladatai közé tartozik. Több éves céltudatos munka eredményeként mutatható be a térség fejlődése, amelyből kiemelkedik a Phőnix kikötő létesítése, a Libás strand jelenlegi kiépítettsége, a közműhálózat bővítése, a Balaton körüli kerékpárút megvalósítása, és a fénysorompós vasúti átjárók átadása.

Libás térség
Új utat avattak

-A Libás térség fejlesztése, az infrastruktúra javítása, Keszthely kiemelt feladatai közé tartozik. Több éves céltudatos munka eredményeként mutatható be a térség fejlődése, amelyből kiemelkedik a Phőnix kikötő létesítése, a Libás strand jelenlegi kiépítettsége, a közműhálózat bővítése, a Balaton körüli kerékpárút megvalósítása, és a fénysorompós vasúti átjárók átadása. –mondta el Mohácsi József polgármester, azon az április első péntekén a Lóczy utca Balaton-parti végszakaszánál rendezett avatóünnepségen, ahol ünnepélyesen átadták a 259 méter hosszú, 2084 m2 felületű, szürke díszkővel burkolt utat, egy 300 méteres csapadékcsatorna kiépítésével együtt.

Fél évvel ezelőtt még csupán sártengeren keresztül átverekedve lehetett megközelíteni az előbb felsorolt létesítményeket, mostantól már szilárd burkolaton, kulturált formában juthat le mindenki a Balaton-partjára. A létesítmény látványában is szép és beruházásilag komoly műszaki tartalommal rendelkezik. A beruházás értéke majdnem 20 millió forint, amelyből 10 millió forintot egy a hivatal által benyújtott sikeres pályázat alapján a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) támogatásaként nyert el a város. Avatóbeszédében a BFT-elnökének, valamint a beruházás tervezésében és engedélyeztetésében részt vevő hatóságoknak, és valamennyi közreműködő szervezetnek, személynek köszönetet mondó polgármester egyúttal megdicsérte a Hidrobau Kft. jó minőségű, kivitelezési munkáját. Mohácsi József reményének adott hangot, hogy a felavatott gyűjtőút nagy örömére szolgál majd az itt lakó polgároknak, a térségben üdülni vágyóknak, és a vízi sport szerelmeseinek is.