2006.04.12.

2007. február 13. (kedd)

Helybeli a legkiválóbb hazai fodrásztanuló
Tikk Veronika az Asbóth iskola hírnevét öregbíti

Az Oktatási Minisztérium és a Nemzeti Szakképzési Intézet által szervezett „Szakma Kiváló Tanulója Verseny” országos döntőjében, fodrász szakmacsoportban az Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola Hévízen élő tanulója: Tikk Veronika szerezte meg az első helyet, akit központilag mentesítettek a szakmai vizsga írásbeli, szóbeli és gyakorlati részeinek letétele alól is.

Helybeli a legkiválóbb hazai fodrásztanuló
Tikk Veronika az Asbóth iskola hírnevét öregbíti

Az Oktatási Minisztérium és a Nemzeti Szakképzési Intézet által szervezett „Szakma Kiváló Tanulója Verseny” országos döntőjében, fodrász szakmacsoportban az Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola Hévízen élő tanulója: Tikk Veronika szerezte meg az első helyet, akit központilag mentesítettek a szakmai vizsga írásbeli, szóbeli és gyakorlati részeinek letétele alól is. A Győri Szemere Bertalan Szakközépiskolában, a közelmúltban megrendezett döntőre az ügyes kezű diáklányt elkísérte egyik felkészítője: Kiss Éva gyakorlati oktatásvezető.

Az előzetes miskolci megmérettetésen még nem tűnt úgy, hogy az ország legügyesebb fodrásztanulója tüsténkedik a tükör előtt. A babafejen bemutatott és az élő modellen eszközölt dauercsavarások, a víz –és vashullámok, a berakás, a férfi divat -és klasszikus hajvágás, a borotválás, a női hajfestés és divat hajvágás, a kontykészítés akkor még nem sikerült olyan profi módon, mint a győri döntőn. Sok kitartás, saját ötlet, odafigyelés és egy hónapos különösen intenzív gyakorlás az iskolai kabinetben és a hévízi gyakorlóhelyen vezetett végül oda, hogy a szigorú zsűritagok nem találtak nála rátermettebb fodrásztanulót. Oktatói: Kiss Éva, Köttő Szabina és Czibor Anita is büszkék neveltjükre, mivel ő, az írásbeli feladatsort is szinte hiba nélkül oldotta meg, anyagismeretből, vállalkozási tudnivalókból is számot adva. A kislánykora óta fodrásznak készülő „mesterlány” öt év szakmai munka után szerezheti meg mestervizsgáját. A további szakmai fejlődésben motivált diák –mint elárulta- már otthonosan mozog a különféle hajhosszabbítási technikákban is. Pedig Győrből a kupát legelébb a hajfestésben és női hajvágásban nyújtott teljesítményéért hozhatta el. A számos szituációs helyzetgyakorlaton túlesett fodrászlány egyúttal fontosnak látta, hogy szoros lelki kapcsolatot tudjon kiépíteni leendő kuncsaftjaival azért is, hogy alkalmasint le tudja beszélni őket egy-egy a hajnak, vagy az arcformának káros viselet elkészítéséről. Szabadidejét az eredményeire különösen szerény Veronika, hasonlóan kortársaihoz pihenéssel, bulizással és görkorcsolyázással tölti. Az szinte biztosra vehető, hogy elért eredményeire tekintettel ő nem a munkanélküliek táborát gyarapítja majd, hanem vagy Hévízen, vagy a fővárosban „gyártja” majd hangyaszorgalommal a szebbnél szebb frizurákat.