2006.04.06.

2007. február 13. (kedd)

Keszthelyi burkolatfelújítás
Avatási ünnepségsorozat

„Minden polgármester álma egy ilyen nap. Amikor képviselő-társaimmal a ciklus elején nekikezdtünk a munkának, sok mindent szerettünk volna megvalósítani és megjavítani.

Keszthelyi burkolatfelújítás
Avatási ünnepségsorozat

„Minden polgármester álma egy ilyen nap. Amikor képviselő-társaimmal a ciklus elején nekikezdtünk a munkának, sok mindent szerettünk volna megvalósítani és megjavítani. Voltak józanul kiszámított terveink, voltak végiggondolt elképzeléseink, és voltak nagyralátó álmaink is. A mostani ünnepség mindhárom felsorolt kategóriába beleillik, ezért engedjék meg, hogy a mai napon egyszerűen és szimplán csak örüljünk a szép sikernek.” –kezdte avatóbeszédét Mohácsi József polgármester, azon az április hetedikén tartott avatóünnepségen, melynek keretében négy helyszínen avatták fel a határidőre elkészült helyi utcaburkolatokat.

Felerészt az önkormányzat önerejéből, felerészt a Nyugat-dunántúli Fejlesztési Tanács által meghirdetett útfelújítási pályázaton nyert összegből, három ütemben, 25 utca, 43 ezer négyzetméter felületen, majdnem 6 kilométer hosszban, közel 123 milliós bekerülési költséggel kapott végre olyan burkolatot, amilyen után régóta esedeztek az itt lakók. Keszthelyen az elmúlt 15 évben -a szükséges karbantartások és tavaszi kátyúzások kivételével- nem történt a mostanihoz hasonló volumenű „mega beruházás”. A burkolatfelújítások terveit a keszthelyi Tónus Kft., a zalaegerszegi Pilon Bt. és a megyeszékhelyi Vianovaplan Kft. munkatársai készítették, a kivitelezést a Horváth-ép Kft. és a Strabag Rt. végezte. Az avatón elhangzott: az Ady Endre utcától keleti irányban három utcacsoportra bontottan tervezik az újabb felújítási ütemeket. Keszthely pályázatát befogadták, és határozat is született arról: támogatják majd a több ütemre bontott beruházást.