2006.04.14.

2007. február 13. (kedd)

Zöld kulcsot a tiniknek
Cigi- és alkoholmentes diszkó

Fellélegezhetnek a környék tizenéves diákjainak szülei, beindult ugyanis Keszthelyen egy olyan kizárólag tinédzsereknek rendezett, alkoholtól és dohányfüsttől mentes diszkó, melynek ötlete a tavaly októberben Maczucza Éva szakmai elnök irányításával alakult Keszthelyi Ifjúsági Munkacsoport vezetőitől származik.

Zöld kulcsot a tiniknek
Cigi- és alkoholmentes diszkó

Fellélegezhetnek a környék tizenéves diákjainak szülei, beindult ugyanis Keszthelyen egy olyan kizárólag tinédzsereknek rendezett, alkoholtól és dohányfüsttől mentes diszkó, melynek ötlete a tavaly októberben Maczucza Éva szakmai elnök irányításával alakult Keszthelyi Ifjúsági Munkacsoport vezetőitől származik. A Zöld Kulcs program pályázatát a keszthelyi önkormányzat tette közzé, várva a helyi szórakozóhelyek tulajdonosainak jelentkezését.

Félmillió forintos támogatás mellett a városközpontban található Easy Music House diszkó üzletvezetője nyert a pályázaton, vállalva azt, hogy év végéig minden péntek este olyan, kifejezetten tizenéveseknek szóló bulit prezentál, ahol sem a cigaretta, sem a drog, sem az alkohol nem kerülhet elő. A táncolni, bulizni szeretők a fények villanását, a zene ritmusát a nélkül is élvezni tudták, hogy dohányfüst homályában, alkoholtól leittasodva botorkáltak volna. Lézengő spicces fiataloktól nem kellett itt tartaniuk a táncolni, bulizni szeretőknek. A hangulat, a beszámolók alpján mégis kiválóra sikeredett. Ebben persze része volt a két hírneves lemezlovasnak is, akiknek nem jelentett újdonságot a muzsikakeverés az alkoholmentes tinibulin. Az este tízórai zárás után a tinik átadják helyüket az éjszaka másik közönségének, akiknek persze engedélyezett a cigi és az alkohol is. A 15 állandó taggal rendelkező munkacsoport korosztályi vezetője Tóth E. Manuela megnevezte azokat a partner segítőket, köztük az önkormányzati döntés előkészítésében szerepet vállaló Béres Tibort, a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatot, a Vajda gimnázium és a Közgazdasági Szakközépiskola diákönkormányzatának vezetőségét, a rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályát, a helyi média: a rádió és televízió több munkatársát, dr. Molnár Anett jogászt és ifj. Ruzsics Ferencet, akik munkájukkal sokat tettek azért, hogy a diákok április közepétől immár kultúrált körülmények között, biztonságban szórakozhatnak péntek esténként.