2006. április

2007. február 13. (kedd)

Erasmus kiállítás
Művészi diákfotók

A Tempus Közalapítvány, a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar és az EUROPE DIRECT Hálózat Balaton Régió Európai Információs Pont szervezésében nyílt fotókiállítás a keszthelyi egyetemen.

Erasmus kiállítás
Művészi diákfotók

A Tempus Közalapítvány, a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Kar és az EUROPE DIRECT Hálózat Balaton Régió Európai Információs Pont szervezésében nyílt fotókiállítás a keszthelyi egyetemen. A program hazai koordinátora a Tempus Közalapítvány, aki fennállásának 10. évfordulója alkalmából országos vándorkiállításon mutatja be a 2005. év Erasmus ösztöndíjasainak legjobb alkotásait. A kiállítás célja: az ERASMUS program népszerűsítése az egyetemi fiatalság és a középiskolások – leendő hallgatók – körében.

A Tempus Közalapítvány és az Europe Direct Európai Információs Pontok Hálózata szervezésében az év folyamán minden megyeszékhelyen és Keszthelyen megtekinthetők lesznek azok a fotók, amelyeket egykori és jelenlegi Erasmus ösztöndíjas diákok készítettek külföldi útjaik szépségeiről, tanulságairól, tapasztalatairól. A Socrates programon belül működő Erasmus ösztöndíjjal egyetemi, főiskolai hallgatók tanulhatnak Európa számos egyetemén. Az uniós ösztöndíjprogramban 1987 óta 1,6 millióan vettek részt. A 2004-2005-ös tanévben 144 ezer hallgató élt az Erasmus adta lehetőségekkel, a részt vevőtanárok száma pedig megközelítette a huszonegyezret. Magyarországról tavaly rekordszámú, több mint 2300 Erasmus hallgató utazott külföldre, a hazai egyetemeken, főiskolákon pedig mintegy 1300 külföldi hallgatót fogadhattak.
A Tempus Közalapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon tizennégy ország tájairól, embereiről, életképeiről készült felvételek tekinthetők meg. A tavalyi év legjobb Erasmus fotói az ösztöndíjban rejlő lehetőségeket, a témák sokszínűségét, a megvalósított projektek változatosságát és a résztvevők izgalmas élményeit mutatják be. A fotókiállításnak április végéig Keszthely ad otthont. A kiállítás megnyitóján Mohácsi József polgármester, Dublecz Károly egyetemi dékán, Sipos Gabriella az egyetem nemzetközi és külügyi ügyvivője, és Kardos Anita, a Tempus Közalapítvány munkatársa méltatta a diákok művészi érzékenységét, majd az érdeklődők Kuruc Ildikó egyetemi hallgató élménybeszámolójának részesei lehettek.