2006.04.23.

2007. február 13. (kedd)

Fehérvasárnapi folklór
Hagyományőrző határjárás

Hatodik alkalommal tartotta meg a városlakók körében is egyre népszerűbb fehérvasárnapi hagyományőrző határjáró programját a Keszthelyi Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény.

Fehérvasárnapi folklór
Hagyományőrző határjárás

Hatodik alkalommal tartotta meg a városlakók körében is egyre népszerűbb fehérvasárnapi hagyományőrző határjáró programját a Keszthelyi Család Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Április utolsó előtti vasárnapján az iskola énekes és táncos csoportjai kiegészültek több helyi és környékbeli, ünnepi díszbe, vagy népi viseletbe öltözött felvonuló csapattal, akik a város templomainak érintésével tettek gyalogszerrel többkilométer hosszú körmenetet.

A tavaszi ünnep jelképeit a Fő téri templom előtt Mohácsi József polgármester, a rendezvény fővédnökeként vette át a fehérvasárnap hagyományait életben tartani kívánó fiatalok képviselőitől. Köszöntőbeszédében a polgármester érzékeltette: a határkerülés szertartása kötődik a feltámadáshoz, a természet és az élet megújulásához. „Fehérvasárnap a szigorú húsvéti böjtidő után van, tehát feloldódtak a mulatságra, táncolásra szóló tilalmak, az iskolák néptáncegyütteseinek vezényletével így elindulhat a határkerülés, amikor a résztvevők a határ szertartásos körbejárásával erősítik a határvonalak épségét, és élő hittel kívánják a benne lakó növények, állatok, emberek egészségét” –foglalta össze a lényeget a város vezetője. A gyönyörű időben a temlom előtt felsorakozott menetet, köztük a Georgikon Néptáncegyüttes, a Tátorján Együttes, a Keszthelyi Dalárda, a Radetzky-huszárok és a Feltámadás Cserkészcsapat megjelentjeit, és az általuk cipelt zászlókat megáldotta dr. Léber Mihály főtisztelendő atya, aki Isten áldását kérte a nemzetségi összefogás, összetartás fontosságát hirdető felvonulókra.