2006.04.21.

2007. február 13. (kedd)

Jótékonysági koncert a keszthelyi kórházért
Az Életfa iskola és óvoda neveltjei szerepeltek

A keszthelyi Életfa iskola kezdeményezésére immár második alkalommal tartottak jótékonysági rendezvényt április derekán a szinte teljesen megtelt Balaton Színházban.

Jótékonysági koncert a keszthelyi kórházért
Az Életfa iskola és óvoda neveltjei szerepeltek

A keszthelyi Életfa iskola kezdeményezésére immár második alkalommal tartottak jótékonysági rendezvényt április derekán a szinte teljesen megtelt Balaton Színházban. Míg tavaly a Festetics György zeneiskolával fogott össze az intézmény, idén az önkormányzati fenntartású Életfa óvoda nevelőtestületével közösen bizonyították: képesek arra, hogy felkészített apróságaik társaságában színvonalas műsort adva szerepeljenek.

Megnyitójában dr. Móróczné Komáromi Gyöngyi iskolaigazgató kiemelte: az intézményben magas fokú művészeti nevelés folyik, ami sok örömhöz juttatja az ide járókat. Az óvodával közösen végrehajtott szakmai programjukban bőséggel szerepel: az igényes muzsika, a hangszeres zene, a mozgás megszerettetése, az ősi magyar kultúra ápolása és őrzése, a tradicionális népi gyermekjátékok megismertetése. Mindezekből több órás ízelítőt kaptak a meghívottak. Mint elhangzott: ezeken túlmenően foglalkoznak tanulás módszertannal és neveltjeik Japánból érkezett pedagógusok révén, belecsöppennek a távol-kelet kultúrájának világába is.
Megtisztelte az ünnepi koncertet a kilenc éves oktatási intézmény alapítója: Okuma Nobuko asszony, a neves Tokyoban élő zenepedagógus, akit a rendezvény védnökeként Mohácsi József polgármester is üdvözölt. Nyitó gondolataiban a város vezetője egyebek közt kiemelte: 10-12 éves folyamatban, egységes módszerekkel és szellemiséggel, a gyermek -és személyiségközpontúság elveit betartva nevelik itt a gyerekeket, amiért a város köszönettel tartozik a nevelőtestület. A polgármester nagyszerűnek mondta, hogy a fellépők közvetlenül átélhetik: munkájukkal, szereplésükkel mások segítségére tudnak lenni. A szervezők ezúttal is a városi kórház beteg gyermekeinek színvonalasabb ellátásához kértek és kaptak segítséget. A koncerten vendégként ifjú, nemzetközi díjas, ukrán művészek is felléptek.