2006.04.29.

2007. február 13. (kedd)

Berlinben keltették a régió jó hírét
Idegenforgalmi szakmai nap

A Berlini Ostbanhofra (Keleti Pályaudvarra) települt ki április legvégén az a régió turisztikai szolgáltatóiból álló csoport, akik Lipcse, Drezda mellett Németország fővárosában is bemutatták a Balaton zalai partszakaszának, Hévíznek, Tapolcának és Zalakarosnak az idegenforgalmi vonzerejét, látványosságait, kínálatát.

Berlinben keltették a régió jó hírét
Idegenforgalmi szakmai nap

A Berlini Ostbanhofra (Keleti Pályaudvarra) települt ki április legvégén az a régió turisztikai szolgáltatóiból álló csoport, akik Lipcse, Drezda mellett Németország fővárosában is bemutatták a Balaton zalai partszakaszának, Hévíznek, Tapolcának és Zalakarosnak az idegenforgalmi vonzerejét, látványosságait, kínálatát. A program a Magyar Turizmus Zrt. támogatásával valósult meg a Balatoni Projekt Iroda, a Hotel Carbona és a Hotel Európa fő szervezésében.

A keszthelyi székhelyű Nyugat-Balatoni Térségmarketing Közhasznú Társaság vezényletével, autóbusszal és repülőgéppel kiutazókat elkísérte a művészeti attrakciókkal szolgáló Hévízi Gyöngyszemek Táncstúdió 6 fős és a Vonyarcvashegyi Zalai Balaton-Part Ifjúsági Fúvószenekar 10 fős csapata valamint 4 néptáncos. Utóbbi csoportok a jó hangulatról voltak hivatottak gondoskodni. Az alkalmi standok mellett a fürdővárosok vezető szállodái kínálták szolgáltatásaikat. A kiküldött, szolgálatkész munkatársak a folyamatosan szép számban a helyszínen tartózkodó németeknek a Balaton és környékének gyógy- és wellness lehetőségeiről adtak tájékoztatást. Kóstolót adtak a legzamatosabb borokból, pálinkából, forrásvizekből, az igazi magyar gasztronómia ételeiből is. A hotelek vezető kozmetikusai, gyógytornászai, animátorai kényeztették a gyerekeket, felnőtteket. Sétabotos gyaloglással, relaxációs fej és nyakmasszázzsal, parafinos kézkezeléssel, keleti masszázzsal, hangterápiával és gyermeksarok berendezésével is emlékezetessé tették a berlinieknek a turisztikai kitelepülésüket. Nyereménysorsolással is azok kedvét keresték, akiket szerettek volna megnyerni arra, hogy nyári célállomásukként a Balatont, vagy a régiót válasszák.