2006.05.05.

2007. február 13. (kedd)

Elektrotechnikusok remeklése
Újabb siker az Asbóth iskolában

„A végzős elektrotechnikai technikus tanulók számára tavaly novemberben rendezett háziverseny szoros eredményét figyelve kiderült, hogy a lelkesen készülő fiúk között a szokásos 1-2 fő helyett, idén három diákot tudnak benevezni a keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumból az Országos Szakközépiskolai Tanulmányi Verseny elődöntőjébe.

Elektrotechnikusok remeklése
Újabb siker az Asbóth iskolában

„A végzős elektrotechnikai technikus tanulók számára tavaly novemberben rendezett háziverseny szoros eredményét figyelve kiderült, hogy a lelkesen készülő fiúk között a szokásos 1-2 fő helyett, idén három diákot tudnak benevezni a keszthelyi Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumból az Országos Szakközépiskolai Tanulmányi Verseny elődöntőjébe. Okos döntés született, hisz mindhárom tanuló: Kovács Attila, Zrubec Kornél és Kristóf Csaba is bejutott a döntőbe, ahol azután 12 versenyző közül hárman is Keszthely hírnevét öregbítették” –tudatta lapunkkal Balázs József az iskola szakoktatója.

Vácott április derekán a Boronkay György Műszaki Középiskolában rendkívül korszerű és modern körülmények között rendezték a döntőt. Míg az elődöntő során írásban kellett számot adni a megszerzett ismeretekről, a döntőben már két részből álló gyakorlati feladatot kellett megoldani. A vezérléstechnika és műszer-mérés valamint a szóbeli tétel kidolgozása is jócskán próbára tette a döntőbe bejutottakat. Kristóf Csaba országos III. helyezést ért el. Versenyeredménye alapján ő teljes mentességet kapott a technikus vizsga írásbeli, gyakorlati és szóbeli része alól is. Csaba tehát már zsebében érezheti a jeles minősítésű technikusi oklevelét. Zrubec Kornélnak a VII. helyezést sikerült megszereznie, így a technikusvizsga írásbeli és szóbeli részéből kapott felmentést. Kovács Attila IX. helyezést ért el, ő a gyakorlati tecnikusvizsga és a szóbeli vizsga alól kapott felmentést jeles eredménnyel. A versenyző tanulókat az elért siker felsőfokú, szakirányú továbbtanulásra ösztönzi, tanáraikat pedig arra, hogy már most találják meg azokat, akik jövőre a szép reménységű utánpótlást jelenthetik.

Az Asbóthban egyébiránt régi hagyománya van a versenyzésnek az erősáramú technikusképzésben –mondta el Balázs József, aki az összehangolt csapatmunkának tudja be az évek óta szép eredményekkel való büszkélkedést. Kollégáival: Szabó Valériával és Szabó Istvánnal a versenyekre igyekeznek precízen felkészíteni a jó képességű, tehettséges, szakmaszerető fiatalokat, akikkel mindig öröm együttdolgozni.