2006.06.03.

2007. február 13. (kedd)

Készül a Festetics szobor
A Város Napján avatják

Keszthely Város Napján ünnepélyesés keretek közt avatják föl a Farkas Ferenc Herman Lipót díjas bocföldei szobrászművész által készített Festetics György szobrot.

Készül a Festetics szobor
A Város Napján avatják

Keszthely Város Napján ünnepélyesés keretek közt avatják föl a Farkas Ferenc Herman Lipót díjas bocföldei szobrászművész által készített Festetics György szobrot. Az egész alakos, a mecénás grófot ülő helyzetben, korhű öltözetben 5/4-es méretarányban megjelenítő bronzszobor viaszveszejtéses öntési eljárással készül, ami a hagyományosnál is érzékenyebb, szebb felületet eredményez.

A kompozíció a trapéz alakú terület zöldfelületébe, egy hat méter átmérőjű mészkővel burkolt kör alakú térre kerül, arra a helyre, ahol a jelenleg a kastély parkjába áthelyezett szobor eredetileg is állt. Az ülő figura fő nézete a Kossuth Lajos utcáról lesz látható. A talapzat a kör alakú tér és a teret körülvevő gyalogút is a kompozíció szerves része. A burkolat mattcsiszolt lapokból készül. A hozzá csatlakozó gyalogutak mészkő és bazalt kiskocka burkolatúak. Az emberközeli szobor Zala’Art-díjas készítője nagy művészi alázattal fogott neki a munkának, ami a tervek szerint hamarosan impozáns ékessége lesz a Fő térnek.