2006.06.09.

2007. február 13. (kedd)

15 éves a gyermeknéptánc-csoport
Jubiláltak a Tündérrózsások

„Addig leszünk magyarok, amíg magyarul éneklünk, és magyarul táncolunk” –írta Kallós Zoltán a magyar nyelvterületen legnagyobb népzenei gyűjtést végző énekes-előadó.

15 éves a gyermeknéptánc-csoport
Jubiláltak a Tündérrózsások

„Addig leszünk magyarok, amíg magyarul éneklünk, és magyarul táncolunk” –írta Kallós Zoltán a magyar nyelvterületen legnagyobb népzenei gyűjtést végző énekes-előadó. E mottót választotta az 1991-ben Aradvári Lászlóné művészeti vezető által megalapított, mostanra már félszáz állandó tagot számláló Tündérrózsa Gyermeknéptánc-csoport is június derekán, amikor a Balaton Színházban, teltház előtt mutatták be rendkívül színvonalas, háromórás jubileumi műsorukat.

Év végi, önálló programjukban, a táncszeretetét megmutatva közel száz gyermek lépett színpadra. Az ifj. Aradvári László koreográfus segítségével készülő 4-8. osztályba járó diákok óriási sikerrel mutatták be az „1100 év meséi” című, Magyarország történelmét bemutató produkciójukat, melyben hazánk sorsfordító dátumaihoz kötött események „világát” táncoltak el -remekbeszabottan. Ünnepi beszédében Kertész Lajos a zeneművészeti főiskola nyugalmazott tanára kiemelte: a valódi küldetéstudattal rendelkező pedagógusok által nevelt, a tánccsoportba járó „jövő reménységei” az Isten és a haza szeretetét nem cserélik föl a pénz szerelmével. Az egyetemes emberiség közkincsévé teszik a magyar népzenét, néptáncot –amiért minden dicséret kevés. Pálné Szelencsik Klára a Ranolder iskola igazgatónője köszönetet mondott a felkészítőknek és a gyerekeknek az önzetlen, áldozatvállaló munkáért, az intézmény hírnevét öregbítő sok, sikeres fellépésért.