2006.06.12-14.

2007. február 13. (kedd)

Újságírók tanulmányúton
Keszthelyt és környékét is bejárták

Három napos szakmai tanulmányutat szervezett közel húsz hazai újságíró számára június közepén a Nyugat-Balatoni Térségmarketing Közhasznú Társaság.

Újságírók tanulmányúton
Keszthelyt és környékét is bejárták

Három napos szakmai tanulmányutat szervezett közel húsz hazai újságíró számára június közepén a Nyugat-Balatoni Térségmarketing Közhasznú Társaság. Tar László igazgató és maroknyi csapata olyan tömény és érdekes programot állított össze a szakújságíróknak, amire bizonyosan emlékezni fognak hosszú évek múlva is…

A Balaton népszerűsítésének szándékával a Balatoni Regionális Turisztikai Projektiroda anyagi támogatásával megvalósított program a balatonfűzfői bob pályán indult, majd balatonfüredi borkóstolással és városnézéssel folytatódott. A Zánkára indulás előtt megtekintették még az Aquaparkot és a Görögfalut is. Egy Badacsonyban elköltött vacsora után érkezett a csoport a Balaton fővárosába. Másnap egy aktív délelőtt keretében Gyenesen gyakorolták a céllövészetet, a lovaglást és túravezetővel a Berzsenyi kilátóhoz is ellátogattak. Ebéd után három településen keresztül kerékpároztak, majd hajóval a déli parton: Balatonmárián horgonyoztak le. Innen egyénileg fakultative választották ki, hogy továbbkerekeznek Balatonszentgyörgyre, vagy a kikötőből busszal a Csillagvárba utaznak, ahol még az íjászat is kipróbálható volt. Másnap Dottó vonattal nézték meg Keszthely nevezetességeit, Hévízen pedig az újjáépített gyógytavi felépítményeket. A hazautazás előtt a Zalaszántói Sztupához is eljutottak.

Az utolsó nap reggelén a keszthelyi városháza dísztermében fogadta a vendégeket Mohácsi József Keszthely, Kiss László Tibor Balatongyörök, Szalóky Jenő Gyenesdiás polgármestere. A települések vezetői a legnagyobb saját turisztikai beruházásaik hátterét igyekeztek megvilágítani. Vargáné Várkonyi Erzsébet a keszthelyi önkormányzat turizmus és külkapcsolatok bizottságának elnöke pedig azt foglalta össze, mit tesz és tett Keszthely azért, hogy minél több turista érkezzen a városba. A gyógytavi rekonstrukciót állította beszédének középpontjába Vancsura Miklós a hévízi reumakórház kht. főigazgatója.