2006.07.08.

2007. február 13. (kedd)

Több sebből véreznek
Megoldásra várnak a keszthelyi kórházban is

Egy napra félretették a gondokat a keszthelyi Városi Kórház dolgozói, amikor a közelmúltban összejöttek a gyenesdiási Nagymezőn.

Több sebből véreznek
Megoldásra várnak a keszthelyi kórházban is

Egy napra félretették a gondokat a keszthelyi Városi Kórház dolgozói, amikor a közelmúltban összejöttek a gyenesdiási Nagymezőn. A Semmelweis-napi programon nyoma sem volt a rossz kedvnek, pedig a hétköznapok közel sem problémamentesek az egészségügyi intézményben.

A Semmelweis-napi program résztvevői bizonyára mindannyian egyetértettek abban, hogy jólesik időnként az intézmény falain kívül, a mindennapi gondokat kicsit elfelejtve, kikapcsolódást keresve is együtt lenni. Az orvosokat, ápolónőket és mindenki mást, aki a kórház dolgozója egész napos rendezvényre várták a közelmúlt egyik vasárnapján a gyenesdiási Nagymezőn. A közös sütés-főzés mellett különböző játékos programok, és –ha nem is világbajnoki mérkőzések – de mégiscsak az oly népszerű foci várta a szabadba vágyókat. Persze hiába volt a kellemes program, a problémák ettől még nem szűntek meg, a következő munkanapon már ismét szembesülnie kellett vele a kórház vezetőjének, dr. Szenkovszky Adriennek is.

– Sajnos több sebből vérzünk, a színlelt szerződésekkel kapcsolatos változások miatt mi is nehéz helyzetbe kerültünk. Tíz-tizenkét orvosunk váltotta ki a szabadfoglalkozású egyéni vállalkozói igazolványt, de ők is úgy érzik ez csak egy köztes megoldás. A külsős szakembereink közül van, aki az új körülmények között nem vállalta a munkát, emiatt egyelőre szünetel a diabetológiai szakrendelés, a betegeket Zalaegerszegre irányítjuk. Tartok tőle, hogy idén túl sok pozitív változás már nem várható, pedig, ha már az egészségügyben dolgozók bérét nem sikerül a kívánatos módon rendezni, jó volna, ha legalább ezekkel az intézkedésekkel nem fokoznák a feszültséget az illetékesek. Természetesen a gondok ellenére a munkáját továbbra is mindenki a legjobb tudása szerint végzi, és reméljük azt is, hogy a kórházi rekonstrukció harmadik ütemének befejezésével, a sürgősségi osztály kialakításával, és a diagnosztikai korszerűsítéssel a betegellátás feltételei jelentősen javulnak majd az intézményben. Bízom abban is, hogy jövőre, az új költségvetés tervezésekor mindenki nagy hangsúlyt fektet a meglévő problémák megoldására, és így talán a mi anyagi és egyéb természetű gondjaink is enyhülhetnek.