2006.07.10-2006.07.16.

2007. február 13. (kedd)

Keresztény fiatalok országos találkozója
Keszthelyen a Biblia értékeiről

Mintegy ezer fővel nőtt egyik napról a másikra a Keszthelyre látogatók száma. Az ok: keresztény fiatalok egy hetes országos találkozóját tartották a városban.

Keresztény fiatalok országos találkozója
Keszthelyen a Biblia értékeiről

Mintegy ezer fővel nőtt egyik napról a másikra a Keszthelyre látogatók száma. Az ok: keresztény fiatalok egy hetes országos találkozóját tartották a városban. Az ifjak nagy lelkesedéssel választották immár második alkalommal a Balaton Fővárosát a konferencia helyszínéül, mert véleményük szerint „itt minden jó koncentráltan van jelen”. A rendezvény résztvevői bibliai értékeken alapuló előadásokat hallgatnak, és természetesen számos szabadidős programon is részt vesznek.

Külön vonattal és buszokkal is érkeztek résztvevők arra a rendezvényre, amely hétfőn kezdődött és vasárnap ér véget Keszthelyen. Már második alkalommal tartják itt a konferenciájukat azok az ifjú keresztények, akik a bibliai értékek továbbadását tartják életük legfontosabb részének. A rendezvényen a keresztény tanításokon alapuló előadások meghallgatása mellett jut idő a lazításra is: szabadidős programként meglátogatják a Ciril-Metód emlékművet, megnézik a Kis-Balatont és kirándulnak a Keszthelyi-hegységbe is. A résztvevők nagyrészt még tanulnak, főiskolások és egyetemisták, de szép számmal akadnak olyanok is, akik az intézmények előadótermeiből már kiléptek a nagybetűs életbe, és annak aktív résztvevői.

A jelenlegi konferenciák helyszíne az egykori Festetics mintaistálló épülete a Bercsényi utcában, ahol mára a Hit Gyülekezete keszthelyi közössége egy többfunkciós rendezvénytermet alakított ki. Tódor Gergely lelkész szerint jó látni, hogy a fiatalok nem csak strand és buli után vágynak ebben a meleg időszakban, hanem az evangélium megismerésére is. Hangsúlyozta: a szervezők azért döntöttek ismételten a Balaton Fővárosa mellett, mert „itt minden jó koncentráltan van jelen”. Az igényes kivitelezésű gyülekezeti ház, a kedvező árú szálláshelyek, a változatos környékbeli látnivalók és a hűs Balaton egyaránt megkönnyítette a választást. A tábor fővédnöke egyébként Németh Sándor vezető lelkész, akivel vasárnaponként az egyik televíziós csatorna Vidám Vasárnap című műsorában találkozhatnak a tévénézők.