2006.08.20.

2007. február 13. (kedd)

Vitorlások keszthelyi startja
Keszthely-Kenese szóló a Balatonon

Új balatoni szóló vitorlásversenyt alapított Fa Nándor nyolc méteres hajók számára, mivel az általa öt éve hagyományosan megrendezett TBS Nagydíj Balaton-kerülő non-stop szóló verseny mezőnye könnyebb távokon is szeretné összemérni képességét.

Vitorlások keszthelyi startja
Keszthely-Kenese szóló a Balatonon

Új balatoni szóló vitorlásversenyt alapított Fa Nándor nyolc méteres hajók számára, mivel az általa öt éve hagyományosan megrendezett TBS Nagydíj Balaton-kerülő non-stop szóló verseny mezőnye könnyebb távokon is szeretné összemérni képességét. A „hosszában egyedül a Balatonon” mezőnye augusztus 20-án reggel rajtolt Keszthelyről, és a megmérettetés szeptemberben induló TBS Nagydíj előfutama lesz.

A szigorú versenyeken edződött magyar hajós rövidíteni hajlandó volt, de könnyíteni nem. Vitorlázókörökben ismert, hogy Fa Nándor a maga alapította balatoni szólóversenyén az óceáni non-stop földkerülő versenyek szellemét honosította meg idehaza.

Az új lecke neve, a „KESZTHELY- KENESE SZÓLÓ”, ami hazai és külföldi vitorlázóknak kínál újabb lehetőséget technikai és taktikai tudásuk összemérésére. Érdekesség, hogy hosszú szünet után ez évben Fa Nándor is vízre száll vadonatúj, saját tervezésű, egyedi építésű 8 méteres karbon hajójával.

Mint elmondta: nem a győzelem a célja, hanem a hajótervezésben és építésben rejlő innovatív lehetőségek inspirálták, ha pedig már készen van az új Fa hajó, miért is ne próbálná ki, hogyan sikerült?

A parti rendezőcsapatot Bagyó Sándor, a balatoni vízimentők vezetője „kormányozza”.