2006. szeptember

2007. február 13. (kedd)

Táborok, kirándulások
Nyáron is figyelnek a hátrányos helyzetű gyerekekre

Nyáron is figyelemmel kísérte a hátrányos helyzetű gyerekek életét a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat Keszthelyen és Hévízen.

Táborok, kirándulások
Nyáron is figyelnek a hátrányos helyzetű gyerekekre

Nyáron is figyelemmel kísérte a hátrányos helyzetű gyerekek életét a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat Keszthelyen és Hévízen. Számos alkalommal szerveztek számukra táborokat, kirándulásokat. Voltak Mesztgenyőn és Szentbékállán, a baba-mama klub pedig Balatonedericsre és Szigligetre látogathatott az intézmények szervezésében.

A keszthelyi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgált 1998-ban kezdte munkáját; ekkor állították fel városunkban az úgynevezett jelzőrendszert. A rendszerben a gyermekek veszélyeztetését észlelő pedagógusok, ifjúságvédelmi felelősök közvetítik a problémákat a szolgálatnak, akik megpróbálják orvosolni a bajokat. Mindemellett nagy hangsúlyt fektetnek a prevencióra is. Nyáron viszont nehezebb a dolga a Gyermekjóléti Szolgálatnak – a szünidőben nehezebben ellenőrzik a gyerekeket. Gyakran sajnos a szülők hozzáállásával is vannak problémák – mondja Varga András, a keszthelyi Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai csoportvezetője, hozzátéve, hogy nyáron nincsenek pedagógusok, így a szülőket próbálják motiválni, hogy megfelelő eléfoglaltságot találjanak gyerekeiknek. Akik mégsem tudnak ezzel a feladattal megbirkózni, azoknak segített a szolgálat. Különféle programokat szerveztek prevenciós jelleggel. Ezen a nyáron háromnapos tábort tartottak 14 hátrányos helyzetű gyereknek Mesztegnyőn, illetve 14 roma származású gyermeknek Szentbékállán. A szolgálat három egynapos kirándulásra hívta a baba-mama tagjait: ők Balatonedericsre és Szigligetre juthattak el rövid kikapcsolódásra az intézmények segítségével. Az idei programok döntően az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi sikeres pályázatából valósultak meg, továbbá a Cigánykisebbségi Önkormányzat, az Egy Szív- Egy Lélek Alapítvány és több magánszemély is támogatja a szolgálat munkáját Keszthelyen.