2006.09.07.

2007. február 13. (kedd)

Még ékesebb lesz a Fő tér
Megszépül a Szentháromság szobor

A Keszthely legfrekventáltabb helyén álló Szentháromság-szobor restaurálásával kezdetét vette az a belvárost csinosító program, amely a leromlott állagú műalkotások kijavítására is koncentrál.

Még ékesebb lesz a Fő tér
Megszépül a Szentháromság szobor

A Keszthely legfrekventáltabb helyén álló Szentháromság-szobor restaurálásával kezdetét vette az a belvárost csinosító program, amely a leromlott állagú műalkotások kijavítására is koncentrál. A Fő tér középponti csücskében álló műemlék felújítását hosszú előkészület előzte meg.

A barokk stílusban készült szoborcsoport magas helytörténeti és művészeti értéket képvisel, ezért az állagmegóvó restaurálása tovább már nem várhatott. A szeptember elején elkezdett és várhatóan egy hónapig tartó munkálatok kivitelezésére az önkormányzat az idei költségvetésében kétmillió forintot rakott félre. A felújítás tervét a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal hagyta jóvá, a kivitelezési pályázat nyertese: a veresegyházai Palmetta-Művek Bt. pedig már el is kezdte a munkálatokat. Módy Péter kőszobrász restaurátor és kollégái kaptak megbízást arra, hogy legalább 15 évre megszépítsék a felbecsülhetetlen eszmei értéket képviselő műemlék remeket. A társaság legutóbb a Szent Miklós- temetőkertben lévő Puly-keresztet restaurálta. A Fő tér teljes rehabilitációs programja, a sétálóövezet kiszélesítése, a városcentrum forgalmának átszervezése sem került le a napirendről.