2006.09.07.

2007. február 13. (kedd)

Hírek az önkormányzat háza tájáról…

– Segítség a Kármelita Rendtartomány Keszthelyi Rendházának– Sportpálya felújítás:8,1 millióért

– IV. Béla portré szobrának elhelyezése

Hírek az önkormányzat háza tájáról…

Segítség a Kármelita Rendtartomány Keszthelyi Rendházának

Jelenleg is folyik a Sarutlan Kármelita Rendtartomány Keszthelyi Rendházának a Nagyváthy János Szakközépiskola által is használt épületrész külső homlokzati felújítása, illetve a külső nyílászárók cseréje. A „Keszthely Város Védett Értéke” kitüntető címmel díjazott épületegyüttes külső homlokzatának felújítására már nem jutott elegendő pénz, ezért Szűcs János Sánor házfőnök, plébános atya levélben kereste meg a polgármestert, aki a képviselő-testület teljes egyetértése mellett megszavazta, hogy a hiányzó 2 millió 140 ezer forintot elkülönítsék a rekonstrukcióra. Az önkormányzat a számára rendelkezésre álló jövedelemkülönbség mérséklés címén kapott fejezeti kezelésű támogatás értékű bevétel terhére fizeti ki az összeget szeptember idusáig. Az átadás-átvételt, illetve a megáldási ceremóniát ünnepélyes keretek között később bonyolítják.

Sportpálya felújítás:8,1 millióért

A képviselő-testület szeptember hetedikén tartott soron kívüli ülésén a város tulajdonában lévő Balaton-parti sportpálya felújítására 4 millió 750 ezer forint elköltését hagyta jóvá. Nemcsak a pálya, az öltözők, a klub-helyiség, de a vizesblokkok is megújulnak a fenti pénzből, amit a képviselők a Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulás részére utalnak át, hogy a pályázati önrészként biztosítva legyen a nemsokára kezdődő munkálatokhoz. Az önrészt az önkormányzat részére jövedelemkülönbség mérséklés címén nyújtott fejezeti kezelésű támogatásértékű bevétel terhére különítették el. A kistérségi társulás 3 millió 350 ezer forint támogatást nyert egy sportpálya felújításra kiírt BM-pályázaton, így a 8,1 millióból a tervbe vett akadálymentesítés, a lelátó-ülőkéinek cseréje, az elektromos hálózat belső felújítása, a fűtéskorszerűsítés, lapostető-szigetelés és ereszcsatorna csere is hamarosan megtörténik majd.

IV. Béla portré szobrának elhelyezése

A Zala Megyei Közgyűlés nemrégiben döntött arról, hogy a tulajdonában lévő IV. Béla király portrét húsz éves tartós letétbe Keszthelynek adja. A Helikon Liget Egyesület képviselőinek felvetésére és a hatósági egyeztetések után arról született határozat a soron kívüli testületi ülésen, hogy Szabolcs Péter szobrászművész alkotását, melynek eredetije Ópusztaszeren található, a Szent Miklós temetővel szemközti parkban, a temetői ABC mellett állítják föl. A testület a mellszobor elhelyezésére, maximum négyszázezer forint támogatást biztosítását hagyta jóvá.