2006.09.18.

2007. február 13. (kedd)

Önkormányzati bérlakások épülnek
A szociálisan rászorulók járnak jól

A keszthelyi önkormányzat még a tavalyi költségvetésében rendelkezett arról, hogy a Külső Zsidi út térségében elő kell készíteni szociális bérlakások megépítésének feltételeit.

Önkormányzati bérlakások épülnek
A szociálisan rászorulók járnak jól

A keszthelyi önkormányzat még a tavalyi költségvetésében rendelkezett arról, hogy a Külső Zsidi út térségében elő kell készíteni szociális bérlakások megépítésének feltételeit. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztálya az építési engedély terveket elkészíttette és beszerezte az arra vonatkozó jogerős építési engedélyeket –közölte kérdésünkre Mohácsi József polgármester.

Mint Szigligeti Aladártól a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetőjétől megtudtuk: a régi lőtér környezetében 2×6 lakásos szociális bérlakások és a hozzá kapcsolódó infrastruktúrális beruházások bruttó 100 millió forintos megvalósítására márciusban pályázatot adtak be, ahol az önkormányzat 55 millió forintos önrész előteremtését vállalta. A pályázatot kiíró alapítvány júniusban viszont arról tájékoztatta Keszthelyt, hogy a város gazdasági és szociális fejlettségére tekintettel nem tud anyagi segítséget adni. Persze a hivatal munkatársai továbbra is folyamatosan figyelemmel kisérik az Országos Lakás –és Építésügyi Hivatal pályázatait, hogy segítséget tudjanak nyújtani a közel háromszáz nyilvántartásba vett igénylőnek. Mohácsi József polgármester a testület döntését figyelembe véve még júniusban úgy határozott, hogy közbeszerzési eljárást indít, és csak önerőből is folytatja a szociális feszültségeket csökkentő programot. Erre tekintettel az idei költségvetés lakásalap terhére 84, a jövő évi költségvetés terhére pedig 16 milliót különítettek el, hogy mielőbb megépülhessen végre a két darab, 235 m2 alapterületű hatlakásos szociális bérház. Az összesen 470 m2 alapterületű bérház a hozzá kapcsolódó villamos, víz-csatorna és gáz közmű csatlakozásokkal ellátott lesz, és az ingatlanon belüli utakat és parkolókat is elkészítik. Egy eredményes közbeszerzési eljárást követően a munkálatok legkorábban október második felében kezdődhetnek el. A program várható befejezését jövő év tavaszára tervezik.