2006.09.19.

2007. február 13. (kedd)

Jól teljesített a Bűnmegelőzési Iroda
Megköszönték a diákok munkáját

Idén is jó munkát végeztek a Keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda munkatársai. Immáron harmadik éve, hogy a Balaton fővárosában diákok segítik a rendőrök munkáját, méghozzá egyre nagyobb hatékonysággal.

Jól teljesített a Bűnmegelőzési Iroda
Megköszönték a diákok munkáját

Idén is jó munkát végeztek a Keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda munkatársai. Immáron harmadik éve, hogy a Balaton fővárosában diákok segítik a rendőrök munkáját, méghozzá egyre nagyobb hatékonysággal. Nagyrészt nekik is köszönhető, hogy – az eddigi nem hivatalos adatok szerint – az idei nyáron is Keszthely volt a legbiztonságosabb Balaton parti város. A közelmúltban záróünnepség keretében köszönte meg munkájukat az önkormányzat, és a rendőrség vezetése.

A keszthelyi Bűnmegelőzési Iroda idén július harmadika és augusztus huszonhetedike között nyolc héten át működött a Városi Strand közelében. Csaknem félszáz diák, két tolmács és négy irodavezető vett részt a munkában –. A fiatalok többsége már második, harmadik éve segít a helyi rendőröknek a közbiztonság javításában. A tapasztalatok az mutatják nem kis hatékonysággal. Így mindenki jól járt: a nebulók hasznosan töltötték a szünidőt, és hozzájárultak a tényleges bűnmegelőzéshez, a rendőrség munkatársai pedig a nagyobb horderejű ügyekkel tudtak foglalkozni a nyár folyamán, mert a tájékoztatási feladatokat remekül ellátták a fiatalok – mondta a Városházi ünnepségen a Keszthelyi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. Tamási Zsolt hozzátette: a diákok munkájának köszönhetően csökkent a strandlopások száma, biztonságban érezhették magukat a turisták és természetesen a helyiek is. A város polgármestere, Mohácsi József elmondta a Bűnmegelőzési Irodának is köszönhető, hogy – az eddigi nem hivatalos adatok szerint – idén is Keszthely volt a legbiztonságosabb Balaton parti város. A záróünnepségen a köszönő szavak mellett egy-egy sapka is jutott az önkénteseknek. Szi-Márton Viktória, Hetesi Renáta és Gombás Szilvia külön kitüntetésben részesült kimagasló, lelkiismeretes munkájáért. A munkában részt vevő fiatalok – kevés kivétellel – a keszthelyi középiskolákból kerültek móló közelében lévő irodához. A legtöbben a Közgazdasági, az Asbóth Szakközépiskolából és a VSZK-ból. A diákok felkészítésében és toborzásában harmadik éve szerepet vállaló ifjúságvédelmi felelősök, illetve tanárok is elismerésben részesültek. Ajándékot vehetett át Cservenkáné Batha Csilla, a Közgazdasági Szakközépiskola, Boda Sándor, a VSZK és Sándor József, az Asbóth SZKI tanára. Az ünnepségen elhangzott: ez a fajta bűnmegelőzési program jövőre is folytatódik: a város ismét pályázik és együttműködik a rendőrséggel.