2006.09.22.

2007. február 13. (kedd)

Európai Autómentes Nap
„Autó nélkül a városban”

Szeptember 22-én délelőtt zsúfolásig megtelt óvodásokkal, diákokkal és érdeklődőkkel a Fő tér, ahol azért gyülekezett fiatal és idősebb, hogy részt vehessen az Európai Autómentes Nap meghirdetett rendezvényén.

Európai Autómentes Nap
„Autó nélkül a városban”

Szeptember 22-én délelőtt zsúfolásig megtelt óvodásokkal, diákokkal és érdeklődőkkel a Fő tér, ahol azért gyülekezett fiatal és idősebb, hogy részt vehessen az Európai Autómentes Nap meghirdetett rendezvényén. A programok szervezésébe idén a helyi sportirodán és a polgármesteri hivatalon kívül bekapcsolódott az Európai Információs Pont is.

A rendezvény nyitóünnepségén Mohácsi József polgármester néhány gondolattal méltatta a program kialakulását, célját és szellemiségét. Mint elhangzott: Keszthely 2001 óta szervezi meg a mozgás örömét népszerűsítő rendezvényt. Az önkormányzat céljai között szerepel, hogy a jelenleg lezárt Fő tér forgalomcsillapítását, a köztér rehabilitációjával együtt megoldja, kiépítve itt egy tényleges gyalogosövezetet –hallottuk a polgármestertől.

A szervezők fogadták a nagykanizsai kerékpáros küldöttséget, elindult a futóverseny, nagy ügyességet követelt a kerékpáros akadálypálya, volt KRESZ tesztlap kitöltés és trial bemutató, nevezhettek az EU Pont játékába, és ezúttal is szerveztek aszfaltrajz-versenyt.