2006.09.21.

2007. február 13. (kedd)

Arany Rózsa díj és Arany-diploma
Keszthelyt és Hévízt is jutalmazták

Idén szeptember derekán 406 hazai település részvételével Egerben zajlott a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny díjkiosztó gálaünnepsége.

Arany Rózsa díj és Arany-diploma
Keszthelyt és Hévízt is jutalmazták

Idén szeptember derekán 406 hazai település részvételével Egerben zajlott a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny díjkiosztó gálaünnepsége. Az országos virágosítási versenyt Eger nyerte, a kistelepülések közötti legjobb minősítést pedig Noszvaj kapta. A kultúrált környezetbarát országkép kialakításának szándékával 12 éve létrehozott versenymozgalom döntőjén kitűnően szerepelt Keszthely és Hévíz is –tudatta Mohácsi József Keszthely polgármestere, aki büszkén vette tudomásul, hogy idén sem maradt kitüntetés nélkül a szépen dekorált településünk.

Idén öt település –Győr, Kiskunfélegyháza, Szekszárd, Hajdúszoboszló és Keszthely – érdemelte ki a kimagaslóan igényes környezetszépítő munkájának elismeréseként a tavaly alapított, rangos: Arany Rózsa-díjat. A Turizmus Zrt. által adományozott kitüntető címmel elismerték, hogy az utóbbi években, a városban egyre meghatározóbb szerepet kapott a környezetépítés, a külső- és belső városrészek zöldfelület fejlesztése. A Balaton Fővárosában évről évre emelkedik azon polgárok száma, akik aktívan részt vesznek a virágosítási munkában –szólt az indoklás.

Az elmúlt esztendők, és az idei év hévízi teljesítményét együtt értékelték, amikor arany diplomát adtak át az ünnepségen a fürdővárost képviselő delegációnak. A díjat átnyújtók egyetértettek abban, hogy a fürdőváros rendezettsége, tisztasága kiemelkedő volt, továbbá a település és az ápolt környezet összhangja példaértékűnek minősíttetett.