2005.06.09.

2006. november 24. (péntek)

Kistérségi fejlesztések
Jelentős forrásbővítéssel

A májusi átalakulást követően új néven Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulásként koordinálja a nagytérség különféle irányú fejlesztéseit a 27 tagtelepülésre kiterjedő, önkormányzati együttműködést összefogó „nagycsapat”

Kistérségi fejlesztések
Jelentős forrásbővítéssel

A májusi átalakulást követően új néven Keszthely-Hévízi Kistérségi Többcélú Társulásként koordinálja a nagytérség különféle irányú fejlesztéseit a 27 tagtelepülésre kiterjedő, önkormányzati együttműködést összefogó „nagycsapat”, melynek munkájáról elnökként Mohácsi József polgármester adott számot június derekán tartott sajtótájékoztatóján.

Mint elhangzott, a közös területfejlesztési feladatokat idén 13 milliós pályázati pénzből igyekeznek megvalósítani, fókuszálva a közoktatásra, az integrált szociális és gyermekjóléti területre, a belső ellenőrzés programozására, illetve az orvosi ügyeletek megszervezésére.

Egy még februárban beadott pályázat révén a társulás 53,3 millió forintos normatív támogatáshoz jutott, melyet a második félévtől indított projektekre költhetnek el.

Bubla Zoltán térségmenedzser és Keszthely polgármestere örömüknek hangot adva szóltak az elmúlt öt hónap pályázati eredményeiről. Több mint hétmilliót nyertek a Kistérségi Fejlesztési Tanács és munkaszervezete működéséhez. Egy PHARE CBC pályázaton pedig a megyei munkaügyi központtal és a kamarával közösen nyerték el a jogot, hogy részt vegyenek egy 15 hónapos, 55 millió forintos foglalkoztatási projektben. Mindemellett a Balatoni Fejlesztési Tanács pályázatain való indulást is siker koronázta. A Többcélú Társulás a sármelléki repülőtér közmű infrastruktúrájának fejlesztésére kereken hét milliót, a Keszthelyi-hegység turisztikai látványosságainak kibővitéséhez pedig 5 és fél milliót költhet el már a közeljövőben. A környék 16 hivatalának informatikája is felfrissülhet a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázattal, melyből legalább 70 milliót remélnek a közszolgálati feladatokat ellátó munkaszervezetek.