6. Keszthelyi Nyári Játékok

2006. november 24. (péntek)

Immár hatodik alkalommal nyitja meg kapuit a Balaton környéke egyik legnépszerűbb, s tán legvonzóbb nyári színháza a Festetics-kastély parkjában.

A Keszthelyi Nyári Játékokat a Básti Juli – Puskás Tamás művészházaspár hívta életre 2000 júliusában. Az első premier a Tévedések vígjátéka volt. Ezt követte A makrancos hölgy, a Sok hűhó semmiért, majd az Ahogy tetszik. Idén – a tavalyi nagy sikerű Figaro házassága után – újra Shakespeare-vígjáték, a Vízkereszt vagy amit akartok kerül színre a Vidám Színpad társulatának tolmácsolásában. Igazi szenzációnak ígérkezik, hogy élőben lép fel az előadásban napjaink kult-zenekara, a Quimby.

Ami a szereposztást illeti, Olívia grófnőt Létay Dóra, a szerelmes Violát Kovács Vanda, ikertestvérét, Sebastiant Simon Kornél kelti életre. A fanyar, bölcs Feste szerepében Magyar Attilát, a hódítani vágyó Orsino alakjában Schlanger Andrást láthatja a közönség. Papp János és Szakács Tibor formálják meg a vásott korhelyeket, Böffen Tóbiást és Keszeg Andrást. S végül, nem utolsó sorban Malvolio jelmezét Varga Zoltán ölti magára.

A rendező – akárcsak a korábbi években – Puskás Tamás. Őt idézzük:

” A szenvedélyeink rabjai vagyunk.
Gyerekségeink küzdenek az erkölcs zord urával…
Ráncigálnak vissza, míg a felnőtt világ sötét ábrázattal követel…
Nincs más esély, az a győztes, aki párjára lel, elfogadja azt, és gyerekeket nevel…”

(Puskás Tamás rendező)

Bemutató: július 30. szombat

További előadások: július 29., 31., augusztus 4., 5., 6., 7., 11., 12., 13., 14.

Az előadások este 9 órakor kezdődnek a Kastélypark színpadán.