2005.08.14.

2006. november 24. (péntek)

Keszthely-kertvárosi piknik
Szabadtéri pihenőt avattak

Keszthely-kertvárosban a Nyár utca és Tipegő utca kereszteződése melletti szabad területen szervezett ünnepséget a Kertvárosért Egyesület abból az apropóból, hogy felavatták itt a 800 ezer forint bekerülési összegbe kerülő, nemrégiben elkészült, csinos szabadtéri pihenőt.

Keszthely-kertvárosi piknik
Szabadtéri pihenőt avattak

Keszthely-kertvárosban a Nyár utca és Tipegő utca kereszteződése melletti szabad területen szervezett ünnepséget a Kertvárosért Egyesület abból az apropóból, hogy felavatták itt a 800 ezer forint bekerülési összegbe kerülő, nemrégiben elkészült, csinos szabadtéri pihenőt. Mint ahogy Zentai József egyesületi elnök fogalmazott: régóta dédelgetett álmuk valósult meg a pihenést, kikapcsolódást elősegítő közösségi tér kialakításával. A kertváros évek óta kimaradt a fejlesztések köréből, így külön öröm az avatás ünnepe.

A településrészen élő Pálinkás Róbert önkormányzati képviselő a beruházás további folytatása mellett érvelt, további padokat, játszótéri elemek elhelyezését kérve. Köszönetet mondott azoknak, akik ingyen munkával, vagy csekély térítés ellenében nyújtottak segítséget. A támogatók között kiemelték, és emléklappal jutalmazták: a VÜZ kft., Lukács Beáta, Király István, a Pajtika Bánya kft., a Cserép Vasker kft., Móricz Zoltán, Szindekovics József, Nádasi István, a Profilfa kft., az ISO Color kft., Németh János és Mohácsi József erőfeszítéseit.

A helyi önkormányzat 300 ezer forinttal tudta támogatni a létesítményt és beszédében Mohácsi József polgármester a közúthálózat intenzívebb rendbetételére tett ígéretet.

„-A kikapcsolódás erőt ad a testnek, léleknek, a földi valóságot élvezni kell” –hirdette a pihenőhelyet felszentelő dr. Léber Mihály kanonok.

A focigálával, rajzversennyel, utcabállal, népzenei programmal kísért kertvárosi pikniknek jövőre folytatása lesz-ígérték a szervezők.