2005.08.16.

2006. november 24. (péntek)

Önkormányzati támogatással
Jótékonysági tábor Keszthelyen

A Civil Fórum Egyesület a hagyományteremtés szándékával az elmúlt évben Muraszemenyén szervezte meg az első dél-zalai jótékonysági gyermektábort.

Önkormányzati támogatással
Jótékonysági tábor Keszthelyen

A Civil Fórum Egyesület a hagyományteremtés szándékával az elmúlt évben Muraszemenyén szervezte meg az első dél-zalai jótékonysági gyermektábort. Az idén júliusban Zajkon rendezték az első tábort, a második turnust pedig Keszthelyen szervezik meg. Erről sajtótájékoztató keretében számoltak be.

Mohácsi József polgármester szólt arról, hogy sajnálatos, hogy a 21. század elején még szükség van az ilyen jellegű összefogásra, hogy a rászoruló gyermekek sem maradjanak ki a nyaralás örömeiből. Ezért Keszthely önkormányzata partnerségben a Keszthely és Térsége Civil Szervezetek Szövetségével és a Modern Európai Közéletért Alapítvánnyal helyet biztosít a Helikon Strandon augusztus 22 és 27 között megrendezendő tábornak. Szántó András, a Modern Európai Közéletért Alapítvány kuratóriumának elnöke szólt a kezdeményezés jelentőségéről, s mint mondta, csupán rajtunk múlik, hogy az idén hány rászoruló gyermek juthat el nyaralni. Gyertyánági Endre, a Dél-Zalai Civil Fórum Egyesület elnöke elmondta, szervezetük a gyermekszegénység szeletében tesz fontos lépéseket, amikor olyan gyermekek számára szervez gyermektáborokat, akik szociális helyzetük miatt más módon nem élvezhetik a nyár örömeit. Mohácsi József hangsúlyozta, a szülőknek és a gyermekeknek is nagy segítség az összefogás révén létrehozott tábor. Kiss József képviselő beszámolt az eddigi természetbeni adományokról, s kérte a sajtón keresztül is a nyilvánosság segítségét ahhoz, hogy a gyermekek ellátásához, kirándulásaiknak szervezéséhez, programokon való részvételének biztosításához minél több támogató járuljon hozzá.