2005.08.18.

2006. november 24. (péntek)

Útfelújítások Keszthelyen
Folytatódik a parti sétány kiépítése

Rendkívüli testületi ülést tartott záros határidejű, azonnali döntést kívánó feladatok miatt augusztus 18-án Keszthely önkormányzatának képviselő testülete.

Útfelújítások Keszthelyen
Folytatódik a parti sétány kiépítése

Rendkívüli testületi ülést tartott záros határidejű, azonnali döntést kívánó feladatok miatt augusztus 18-án Keszthely önkormányzatának képviselő testülete. Az ülésen mindössze öt halasztást nem tűrő napirendi pontot tárgyaltak meg, ebből kettőt zárt ülés keretében.

A döntések megszületését követően Mohácsi József polgármester tartott sajtótájékoztatót. A polgármester elmondta, az önkormányzat 8 millió forint céltámogatásra pályázatot nyújtott be a Városi Kórház egészségügyi gépműszer beszerzésére, de a céltámogatás 4,2 millió forintra történő csökkentése miatt a kórház javaslatot tett egyrészt a műszaki tartalom csökkentésére, másrészt a magasabb önrész vállalására. Így összességében mintegy 25 milliós értékű fejlesztést jelent 17 millió forint támogatással. A változás miatt a város idei költségvetési rendeletének módosítása vált szükségessé.

Pályázat útján közel 10 millió forintot nyert a város a Balaton-parti sétány Hullám Szálló és a móló közötti szakaszának kiépítésére.

Az összeg a teljes beruházás 50 százalékát fedezi, s a testület döntött a közbeszerzési eljárást követően a kivitelező cég kiválasztásáról. A sétány következő szakaszát a keszthelyi Fitotron-System Kft. építi meg az önkormányzat megbízásából. Ugyancsak kiválasztásra került az útburkolat felújítások kivitelezője, ugyanis a város az önkormányzati utak felújítására közel 28 millió forint támogatást nyert. Így a közel 48 milliós beruházás során első lépésben felújításra kerül a Gagarin utca, a Vak Bottyán utca és ezek csatlakozó utcái, valamint a Rákóczi és az Arany János utca burkolata. A közbeszerzési eljárás során négy cég pályázott a kivitelezésre, s a legalacsonyabb árat ajánló Horváth-Ép Közmű és Mélyépítő Kft. nyerte el az önkormányzat megbízását. Az útfelújítások harmadik ütemének előkészítése folyamatban van, elkészült a pályázat, amely az önkormányzatok törzsvagyonába tartozó szilárd burkolatú utak rekonstrukciójára vonatkozó 50 százalékos támogatás elnyerését célozza meg, konkrétan a Mátyás király és a Martinovics utca és a csatlakozó utcáiknak a felújítása reményében. Mohácsi József elmondta, hosszú évek kihagyása után végre ebben az évben összességében mintegy 120 millió forintot tud az önkormányzat a támogatásoknak is köszönhetően útfelújításokra fordítani.