2005.08.26.

2006. november 24. (péntek)

A Keszthelyi Nyárbúcsún fogadják a résztvevőket
Pénteken ér Keszthelyre a X. Magyar Borok Útja Rallye

Pénteken rendezik meg Keszthelyen a nyárbúcsúztató ünnepséget, amelynek programjában elsősorban a helyi művészeti csoportok lépnek színpadra.

A Keszthelyi Nyárbúcsún fogadják a résztvevőket
Pénteken ér Keszthelyre a X. Magyar Borok Útja Rallye

Pénteken rendezik meg Keszthelyen a nyárbúcsúztató ünnepséget, amelynek programjában elsősorban a helyi művészeti csoportok lépnek színpadra. Ennek azért van jelentősége, mivel a délután folyamán ér Keszthelyre a X. – jubileumi – Magyar Borok Útja Rallye futama. A 100 induló autó 200 utasa szinte mind ismert közéleti személyiség.

A futam sajtótájékoztatóján Mohácsi József polgármester szólt arról, ez kiváló alkalom Keszthely számára, hogy bemutassa kulturális értékeit, s a rali résztvevői megismerhessék a Balaton-felvidék kiváló borait. Erre jó alkalom lesz az esti órákban, amikor bemutatkoznak a zalai és a térségi borrendek, s borkirály választásra is sor kerül majd a Helikon Hotelben. Az augusztus 26-án startoló mezőny a Parlamenttől indul, s Balatonfüred – Tagyon – Badacsonyörs – Badacsony – Zalaegerszeg érintésével délután fél öt körül ér az első napi végállomásra, Keszthelyre. Itt a Balaton-parton, a Hullám szálló előtti térségben érnek be a futam résztvevői, akik között számos közéleti személyiség is lesz. Így itt köszönthetik majd egyebek mellett dr. Bárándy Pétert és feleségét, Herényi Károlyt és Olajos Pétert, Kovács Kokó Istvánt és útitársát, a Kuncze házaspárt, dr. Pintér Sándort és feleségét, dr. Salgó Lászlót és feleségét. A futam résztvevői a közlekedési szabályok szigorú betartásával teszik meg a távot, s mellette játékos vetélkedők során alakul majd ki a pontszámok alapján a végeredmény. A második pihenő Pécsen lesz, ahonnan 28-án indul vissza a mezőny, hogy befussanak a Parlament előtti célba.