2005.08.28.

2006. november 24. (péntek)

Rekord részvétel a sakktornán
Keszthelyiek dobogós helyen

Rekord számban 84-en ültek asztalhoz a XXIV. alkalommal megrendezett keszthelyi nemzetközi sakkversenyen, melynek díjkiosztó ünnepségét a közelmúltban tartották az egyhetes rendezvény helyszínén: a VSZK-ban.

Rekord részvétel a sakktornán
Keszthelyiek dobogós helyen

Rekord számban 84-en ültek asztalhoz a XXIV. alkalommal megrendezett keszthelyi nemzetközi sakkversenyen, melynek díjkiosztó ünnepségét a közelmúltban tartották az egyhetes rendezvény helyszínén: a VSZK-ban. A svájci rendszerű kilenc fordulós versengésen a keszthelyi Horváth Imre(6,5 pont) és Peredy Imre (7,0 pont) szerezte meg a harmadik és második helyet. A győztesnek járó díszes serleget a szombathelyi Kiss Attila vihette haza.

A mindvégig magabiztosan játszó sakk-bajnok szinte rajt-cél győzelmet aratva szerzett 7,5 pontot. A szervezők nevében nyilatkozó helybeli Szalai István sportvezető büszkén számolt be arról, hogy a szoros élmezőnyhöz tartozók sorrendje is kedvezett a keszthelyieknek. Az első tízben három, az első húszban öt versenyző került ki a Spartacusból. A szeptemberi csapatbajnokságra kiváló felkészülést jelentő verseny eredményhirdető ünnepségén a város vezetése nevében felszólaló Molnár Imre alpolgármester jelezte: a jövőre esedékes jubileumi tornán még több kitűnő versenyzőt szeretnének vendégül látni.