2005.09.09.

2006. november 24. (péntek)

Sebességmérőt adtak át
Javítani a közlekedésbiztonságot

Sebességmérő és –jelző készüléket helyezett üzembe a keszthelyi Tapolcai úton Mohácsi József polgármester és dr. Bertalan János rendőrkapitány.

Sebességmérőt adtak át
Javítani a közlekedésbiztonságot

Sebességmérő és –jelző készüléket helyezett üzembe a keszthelyi Tapolcai úton Mohácsi József polgármester és dr. Bertalan János rendőrkapitány. A műszer túl azon, hogy regisztrálja a forgalmat, digitális táblán figyelmezteti a vezetőket az előírt tempó betartására.

Keszthelynek a berendezést a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) által kiírt pályázaton sikerült megnyerni. A beszerzés és telepítés együttes költsége elérte az 1,2 millió forintot, ebből önerőként 300 ezer forintot kellett a városnak felmutatnia. A helyszínt a közlekedésrendészeten dolgozó szakemberek jelölték ki a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályán dolgozókkal egyetértésben. A precíz műszer már 150 méteres távolságból jelez, és szünet nélkül dolgozik a nap huszonnégy órájában. A technikai fejlesztést szorgalmazók a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesnek ítélt helyi közútszakaszokra a közeljövőben több hasonló készülék telepítését is tervezik.