2005.09.30.

2006. november 24. (péntek)

Boppard-Keszthely
Közös suli projekt

A Keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola majdnem harminc diákja vehetett részt a közelmúltban zárult kilenc napos Európa több tagállamát érintő tanintézményi mintaprojektben, melyet a németországi Bosch alapítvány jóvoltából immár hatodik alkalommal tudtak lebonyolítani Boppardban.

Boppard-Keszthely
Közös suli projekt

A Keszthelyi Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola majdnem harminc diákja vehetett részt a közelmúltban zárult kilenc napos Európa több tagállamát érintő tanintézményi mintaprojektben, melyet a németországi Bosch alapítvány jóvoltából immár hatodik alkalommal tudtak lebonyolítani Boppardban. A vendéglátó családoknál elszállásolt helyi fiatalok ismét sok élmény dús tapasztalatot szerezve tértek haza –újságolta kérésünkre Aradvári Lászlóné a környezetvédelmi, zenés-táncos és kézműves elemeket ötvöző projekt munka vezető koordinátora.

A nyolcadikosok nevében nyilatkozók közül Hideg Ivett, Torma Zsófia, Pál Gergely és Alföldi Péter is egyhangúlag erősítette meg: életre szóló élményekkel gazdagabban utaztak vissza Keszthelyre. Mint elmesélték: fantasztikus kalandot jelentett Európa legnagyobb kaland és élményparkja: a Tripsdrill, amely még múzeumként is működik. A német és svéd gyerekekkel közös faültetés, a kemencében történő kenyérsütés, a népek léghajójának készítése, a lövészet, a Rajnán tett hajókirándulás, a tűzijáték mellett szívesen emlékeztek vissza a Boppardi Borfesztiválon való szereplésükre is, ahol több száz néző előtt mutatták be a korábban betanított különféle tánckoreográfiákat. A rengeteg szabadprogram alkalmat kínált arra is, hogy a fiúk megnézzék a húszezer fős befogadóképességű mainzi futballstadiont, melyben csak a Bundesliga első osztályú csapatai rúgják a bőrt. A VIP szektorból egy meccset is láttak, a sajtószobában pedig maga Bódog Tamás a nagynevű hazai futballista-sportmenedzser még videót is vetített a szerencsés kiválasztottaknak. A marialachi bencés kolostor és Koblenz városa is megannyi látványosságot kínált. A több szervezet és támogató közös anyagi áldozatvállalásával bonyolított projekt tavasszal fejeződik be, amikor a boppardi csoportoknak kell majd a kedvében járni, viszonozva a vendégszeretetet.