2005.09.30.

2006. november 24. (péntek)

A VSZK szakmai kapcsolaterősítése jegyében
Osztrák vendéglátós diákok bemutatója

Aperitifként Schilcher pezsgő, főételként Varázshegyi pisztráng, gyógyfüves krémleves, párolt marhaszelet burgonyapürével és szarvasgombával, valamint desszertként Panhans torta is szerepelt annak az osztrák díszvacsorának az étlapján, amit a keszthelyi VSZK partneriskolájának Semmeringből érkezett diákjai főztek, sütöttek és szolgáltak fel szeptember végén a középiskola tanéttermében.

A VSZK szakmai kapcsolaterősítése jegyében
Osztrák vendéglátós diákok bemutatója

Aperitifként Schilcher pezsgő, főételként Varázshegyi pisztráng, gyógyfüves krémleves, párolt marhaszelet burgonyapürével és szarvasgombával, valamint desszertként Panhans torta is szerepelt annak az osztrák díszvacsorának az étlapján, amit a keszthelyi VSZK partneriskolájának Semmeringből érkezett diákjai főztek, sütöttek és szolgáltak fel szeptember végén a középiskola tanéttermében.

A turisztikát és vendéglátást okító osztrák intézménnyel a partnerkapcsolat felvételét közel két évtizede még a keszthelyi VSZK németet oktató pedagógusa Malasits István kezdeményezte, hogy azután konkrét tartalommal évente két alkalommal, maguk a diákok tudják megtölteni. A helyi fiúk és lányok áprilisi szakmai tanulmányútját követően e hónap végén: négy felszolgáló és két szakács tanuló érkezett tanáraik kíséretében a 421 diákot és félszáz pedagógust foglalkoztató partnerintézményből, hogy szakmai bemutatón „tálalják” mindazt, amit a szakácskodás és felszolgálás művészetében eddig elsajátítottak. A díszvacsora vendégei között Muszatics László igazgató legelébb azon jobbára helybeli vendégeket köszöntötte, akik nagy segítséget adtak ahhoz, hogy Keszthely vendéglátóipari szakközépiskolája több év alatt ugyan, de mostanra szépen megújulhatott. A különféle szaktantárgyak mellett még magyarul is tanuló vendég fiatalok a másfél éve kinevezett fiatal Kürner Jürgen igazgató vezetésével érkeztek a Balaton partjára, hogy a hangulatos estebéd megkezdése előtt, a partnerkapcsolatot megkoronázandó, az anyanyelvükön kívül még a vendéglátók nyelvén is előadjanak egy kedves dalt.