2005.09.

2006. november 24. (péntek)

Folytatódnak az útburkolat felújítások
Újabb szakasszal bővülhet a parti sétány

Az útfelújításokra elnyert pályázati támogatásoknak köszönhetően már folyik a város több útszakaszán a burkolat teljes felújítása.

Folytatódnak az útburkolat felújítások
Újabb szakasszal bővülhet a parti sétány

Az útfelújításokra elnyert pályázati támogatásoknak köszönhetően már folyik a város több útszakaszán a burkolat teljes felújítása.

A beruházás során első lépésben felújításra kerül a Gagarin utca, a Vak Bottyán utca és ezek csatlakozó utcái, valamint a Rákóczi és az Arany János utca burkolata. A közbeszerzési eljárás során négy cég pályázott a kivitelezésre, s a legalacsonyabb árat ajánló Horváth-Ép Közmű és Mélyépítő Kft. nyerte el az önkormányzat megbízását. A cég teljes erőbedobással dolgozik, s rövidesen elkészülnek a burkolati munkák. Az első réteg leterítését követően megemelésre kerültek a csatornanyílások, s már folyik a második réteg terítése is folyamatban van. A hátralévő kiegészítő munkákra tekintettel a kivitelező tartani tudja a szerződésben megfogalmazott határidőket.

A legutóbbi testületi ülésen döntés született arról, hogy a Római út és csatlakozó utcáinak útburkolati felújítását az egyszerű közbeszerzési eljárást követően a STRABAG cég nyerte el a legolcsóbb – 39 millió forintos – ajánlatával. A szerződés aláírása folyamatban van. Az önkormányzat már dolgozik az útfelújítások harmadik ütemének előkészítésén is.

A Balaton-parti sétány első ütemében elkészült a móló és a strand közötti, valamint a Helikon Szálló előtti szakasz. A második ütem első része rövidesen elkészül, ez a móló és a Helikon Szállót összekötő szakasz, aminek kivitelezési költségeit jelentősen sikerült leszorítani, s az eredeti pályázati támogatáshoz képest több mint 2 millió forint a megtakarítás. Ettől viszont elesne a város, ezért a Balaton Fejlesztési Tanácshoz benyújtott kérelem alapján – amelyet a BFT befogadott – folytatódhat a sétány rekonstrukciója. A testület a támogatási összeg mellé mintegy 3 milliós önrészt biztosít, ezzel teljessé válhat a parti sétányok felújítása, kiépítése, és rövidesen a teljes partszakasz egységes képet alkotva, teljesen megújulva várhatja a város lakóit és az ide látogató vendégeket.